28 Turkse gevechtsvliegtuigen vallen PKK aan

Geen categorieaug 01 2015, 19:00
De aanvallen van Turkije op de PKK blijven doorgaan.
Waar er donderdag 80 Turkse gevechtsvliegtuigen PKK-doelen aanvielen, bleven daar er gisteren/vannacht nog 28 van over. Er zouden met name schuilplaatsen en munitiedepots van de PKK zijn gebombardeerd.
Inwoners van het betrokken gebied hebben een Duits persbureau verteld dat er bij de aanvallen minstens acht burgers om het leven zijn gekomen. Het is moeilijk zo niet onmogelijk om die cijfers te controleren: ten eerste is lang niet altijd duidelijk dat de personen inderdaad om het leven zijn gekomen bij bombardementen, en ten tweede heeft de PKK zowel vrouwelijke als mannelijke strijders. Een 'vrouw' hoeft dus niet automatisch een burger te zijn. Hetzelfde geldt overduidelijk voor mannen.
De campagne van Turkije zou ondertussen het leven hebben gekost aan zo'n 260 Koerdische terroristen. Volgens het Turkse persagentschap Anadolu zouden er daarnaast nog eens meer dan 400 PKK-terroristen gewond zijn afgevoerd. Opvallend genoeg zegt de PKK zelf niets over mogelijke doden.
Het is opmerkelijk dat de aanvallen van Turkije op de PKK doorgaan omdat het Westen erbij Ankara op aan heeft gedrongen om het iets rustiger aan te doen. Europa en Amerika vinden het namelijk belangrijker om ISIS te verzwakken en uiteindelijk zelfs te vernietigen. Hoewel de PKK een oude vijand is van Turkije, vecht die organisatie op dit moment ook tegen ISIS. Een verzwakking van de PKK gaat in de ogen van het Westen daarom mogelijk ten koste van een overwinning op de radicaal-islamitische terroristen die grote delen van Irak en Syrië bezetten. Geen wonder dus dat zij graag willen dat Turkije zich eerst op ISIS richt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten