De moeders van de Thalys-helden konden de medailleceremonie niet bijwonen. Toen kwam deze CEO met een privé-vliegtuig in actie

Geen categorieaug 26 2015, 11:23
"Kunnen we de moeders naar Parijs vliegen?"
Tim Boyle is CEO van Columbia Sportswear, een bekend outdoor-kledingmerk. Hij is behoorlijk rijk; wat het logische gevolg is van een bijzonder succesvolle carriere. Daardoor heeft hij onder meer een privévliegtuig. Geen slecht stuk speelgoed.
Zo'n vliegtuig komt natuurlijk met een piloot. In dit geval is dat Doug Perrill, een ervaren man die geen fouten maakt.
Afgelopen zaterdagavond (om 21:00 uur plaatselijke tijd) belde iemand Boyle. Hij nam op en zag dat het zijn piloot was. "Wat is er aan de hand," vroeg hij. Nou, legde Perrill uit, hij volgde het nieuws over de Amerikaanse helden die een Thalystrein beschermd hadden tegen een terroristische aanslag, en het was hem opgevallen dat de Amerikanen geëerd zouden worden door Frankrijk, maar dat hun trotse ouders er niet bij konden zijn. Dat zat hem niet lekker.
Vandaar zijn verzoek:
"Zijn we bereid om ze over te vliegen?"
Boyle hoefde er geen moment over na te denken:
"Ja, dat doen we met plezier."
En dus kwamen de piloot en Boyle zelf in actie. De drie moeders plus een broer van één van de helden werden zondag om 10:30 uur opgepikt door Boyle's Dassault Falcon 2000, waardoor ze maandagochtend (plaatselijke tijd) op tijd in Frankrijk waren voor de ceremonie.
Boyle legt uit waarom hij zijn piloot zijn eigen vliegtuig liet gebruiken:
"Ik was echt gefascineerd door het verhaal. Het leek wel een film... Deze mannen waren zo ongelooflijk moedig dat ik vond dat ze het verdienden dat hun moeders erbij waren."
Vervolgens overlegde hij met zijn vrouw:
"Zij dacht er net zo over. We hebben mazzel dat we in staat zijn om deze families te helpen, en dus is dat precies wat we deden."
Het gevolg? De dappere Thalys-helden kregen niet alleen de hoogste erkenning voor moed van de Franse staat, maar hun moeders konden dit trotse moment ook nog eens met eigen ogen zien. Dit betekent niet dat er geen problemen waren: sommige moeders hadden geen paspoort. Boyle nam contact op met de Amerikaanse overheid en zorgde ervoor dat ze de benodigde papieren kregen om het land toch te verlaten en Frankrijk binnen te komen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken hielp daarbij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten