Dierenliefhebber overlijdt: vervolgens zet hij de wereld op zijn kop door zijn geld na te laten aan een bijzonder goed doel

Geen categorieaug 01 2015, 20:00
Zo kun je de gemeenschap én het lokale dierenleven heel goed helpen.
Richard Weitzel overleed eerder dit jaar. De man was een enorme dierenliefhebber. Wat hij in zijn testament had geschreven heeft hem, post mortem, flink wat aandacht bezorgd: hij doneerde namelijk maar liefst $235.000 de dierendivisie van het lokale politiebureau.
Richard Weitzel died earlier in 2015. Post Falls Police Chief Scot Haug said Weitzel left the division $235,119.
"It's fantastic, it's going to make this program go a long way," said Haug.
Haug also said Weitzel left the same amount for a national organization based out of Washington D.C. He said Weitzel's estate stated he wanted to leave money to better the lives of local animals. He made a donation to Spokanimal as well.
Haug gaat verder:
"We waren ontzettend verrast. Ik kan me geen andere donatie herinneren die zo'n grote impact zal hebben op de gemeenschap en op onze dieren."
De dierenbescherming (want dat is feitelijk waar dit departement van de lokale politie op neerkomt) weet nog niet wat het precies met het geld gaat doen, maar het is al wel duidelijk dat ze er bijzonder veel dieren mee kunnen helpen. Zo kunnen ze hun hondenopvang vergroten en meer dieren steriliseren. Daarnaast kan het geld ook worden ingezet om dierenmishandeling op te sporen en te bestrijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten