Goed nieuws! Ebola kan bestreden worden met een vaccine dat 100 procent werkt

Geen categorieaug 01 2015, 16:00
Komt er dan eindelijk een einde aan deze verschrikkelijke epidemie in Afrika?
A vaccine against Ebola has been shown to be 100% successful in trials conducted during the outbreak in Guinea and is likely to bring the west African epidemic to an end, experts say.
The results of the trials involving 4,000 people are remarkable because of the unprecedented speed with which the development of the vaccine and the testing were carried out.
Met andere woorden, een vaccine tegen ebola blijkt 100 procent succesvol te zijn. Er zijn verschillende proeven uitgevoerd, en steeds weer bleek dat de vaccine prima werkte. Volgens experts betekent de vaccine het begin van het einde voor deze epidemie die hele delen van Afrika al enige tijd lam legt.
Het meest opvallende aan dit verhaal is de snelheid waarmee het ontwikkeld is... en waarmee het gebruikt wordt. Dit komt doordat donoren, wetenschappers, dokters en farmaceutische bedrijven op grote schaal samen hebben gewerkt om zo snel mogelijk een vaccine te werken. Hun gebundelde kracht heeft er dus voor gezorgd dat ze razendsnel met een oplossing op de proppen zijn gekomen.
Børge Brende, de minister van Buitenlandse Zaken van Noorwegen (die flink wat geld besteed heeft aan het ontwikkelen van dit vaccine) zegt:
"Ik heb met eigen ogen gezien dat ebola een verschrikkelijk effect heeft gehad op Afrika. Ik ben ontzettend hoopvol door deze nieuwe ontwikkeling."
Hij gaat verder:
"Dit nieuwe vaccine kon weleens de zilveren kogel tegen ebola zijn. Het moet in staat zijn om ebola helemaal te vernietigen. Ook moet het ervoor zorgen dat mogelijke toekomstige uitbraken snel in de hand gehouden kunnen worden. Ik wil graag iedereen bedanken die hier met ons aan heeft gewerkt. Wat een geweldig, sensationeel resultaat!"
Zo is het maar net. En het bewijst maar weer eens dat we meer voor elkaar kunnen krijgen als we onze krachten bundelen dan de meeste mensen voor mogelijk houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten