ISIS-hoofdman Al Baghdadi verkrachtte persoonlijk Amerikaanse gijzelaar Kayla Mueller

Geen categorieaug 15 2015, 8:00
De ontvoerde en omgekomen Amerikaanse hulpverleenster Kayla Mueller zou zijn misbruikt door niemand minder dan ISIS-opperchef al-Baghdadi.
In januari werd bekend dat de ontvoerde Amerikaanse hulpverleenster Kayla Mueller zou zijn omgekomen in Syrië. De 26-jarige vrouw was ontvoerd door de islamitische terreurgroep in Syrië, en werd gevangengehouden op een ISIS-basis. Bij een Amerikaans bombardement op de schuilplaats zou de vrouw het leven gelaten hebben.
kaylaYezidi-meisjes die samen met Kayla gevangen hebben gezeten, vertellen nu een verhaal over de laatste maanden voor haar dood. Net als vele andere vrouwelijke 'trofeeën' werd de Amerikaanse geregeld verkracht door islamitische terroristen. Kayla werd zelfs misbruikt door niemand minder dan ISIS-opperhoofd Abu Bakr al-Baghdadi in hoogsteigen persoon:
De Amerikaanse gijzelaar Kayla Mueller is geregeld misbruikt door leider Abu Bakr al-Baghdadi van Islamitische Staat. Haar ouders hebben dat gezegd in een interview dat ABC News vrijdag uitzond. De 26-jarige hulpverlener Mueller stierf in februari, waarschijnlijk toen haar onderkomen werd gebombardeerd.
Volgens de zender bracht al-Baghdadi Mueller persoonlijk naar een ander kopstuk van Islamitische Staat, de Tunesiër Abu Sayyaf. In zijn huis zou ze gevangen zijn gehouden. Al-Baghdadi zou geregeld zijn langsgekomen om Mueller te misbruiken. Twee yezidi-meisjes, die ook vastzaten bij Abu Sayyaf, hebben dat tegen de Amerikanen gezegd.
Inmiddels is ook Abu Sayyaf reeds omgekomen bij een coalitie-aanval.
Verkrachtingen nemen binnen ISIS een bijzonder plaats in. Eerder deze week berichtte de New York Times in een nu al berucht artikel getiteld 'ISIS enshrines a theology of rape' ('ISIS herbergt een verkrachtingstheologie') over de wijze waarop veel terreurstrijders van de moordlustige organisatie een nauwe verwantschap zien tussen verkrachting en godsdienstige aanbidding. Vele Syriëgangers geloven immers dat het verkrachten van niet-islamitische vrouwen een nobele daad is en hen dichter bij God brengt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten