Ontdekking van bijzonder oude Koran zet de islamitische leer mogelijkerwijs op losse schroeven

Geen categorieaug 31 2015, 19:00
Analyse van inkt van een zeer oude Koran heeft een wonderlijke uitkomst: de Koran blijkt namelijk allicht te zijn geschreven toen Mohammed nog niet eens geboren was.
Een opzienbarende wetenschappelijke vondst vandaag in het Verenigd Koninkrijk. Onderzoeken aan de universiteiten van Birmingham en Oxford lijken namelijk uit te wijzen dat het perkament en de inkt van een hele oude Koran ouder zouden zijn dan wat algemeen wordt aangenomen als het jaartal waarbinnen Mohammed - de stichter van het islamitische geloof - leefde:
Hoogleraren van de University of Oxford deden een onderzoek naar de koolstofdatering van de inkt op de perkamenten. Dit wees uit dat de perkamenten uit de Koran van Birmingham zijn geschreven tussen de jaartallen 568 en 645.
De profeet van de islam, Mohammed, leefde volgens de traditie van 570 tot 632. Historicus Tim Holland zegt tegen de Britse krant The Times dat de uitkomsten van de perkamenten niet zonder gevolgen blijven.
'Het ontwricht het idee dat we iets met zekerheid kunnen zeggen over hoe de Koran is ontstaan. Dat heeft gevolgen voor de geschiedenis van Mohammed en de metgezellen.'
Islamkenner Bart Schut, die met grote regelmaat over de godsdienstige ideologie schrijft op Jalta, noemt de vondst interessant. Over hoe verstrekkend de consequenties zouden kunnen zijn, schrijft hij: "Potentieel een bom onder de islam":
https://twitter.com/bpschut/status/638370531994140672
Vermoedens dat Mohammed nooit heeft bestaan, of in ieder geval niet accuraat beschreven wordt door de Koran, bestaan al langer. Zelfs sommige islamitische geleerden zetten zo hun vraagtekens bij het bestaan van de zogeheten stichter van het islamitische geloof.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten