Serveerster betaalt rekening van kankerpatiënt. Vervolgens schrijft ze ook nog eens dit hartverwarmende briefje

Geen categorieaug 29 2015, 19:00
Zijn er dan helemaal geen goede mensen meer in de wereld, hoor je anderen - misschien zelfs jezelf - vaak vragen? Nou, dit verhaal bewijst van wél.
Toen Rick en Annette Lewallen naar een lokale pizzeria gingen om lekker te eten waren ze van plan om zichzelf flink te verwennen. Het echtpaar is namelijk maar zelden in staat om uit eten te gaan. Dit komt doordat Rick een hersentumor heeft. Hij wordt daar natuurlijk voor behandeld, maar zo'n behandeling maakt je eerder zwakker dan sterker. Daar komt bij dat het ook flink wat kost (ze wonen in Amerika).
Rick at een salade terwijl Annette een stuk pizza voor zichzelf bestelde. Het was niet veel, maar het was een heerlijke maaltijd gezien de inhoud van hun beurs.
Toen ze hun buik vol hadden gegeten was het tijd om de rekening te betalen. En ja, toen bleek dat er wel degelijk nog goede mensen in de wereld zijn: de serveerster, de 17-jarige Daniela Bossi, had hun rekening namelijk uit eigen zak betaalt. Ze had er ook nog eens een bijzonder lief briefje aan toegevoegd, waarin ze het echtpaar veel sterkte toewenst in deze moeilijke tijden.
Screen Shot 2015-08-29 at 15.54.27
Rick is normaal een behoorlijk stoïcijns type, maar hij was hier echt door geraakt. Hij werd bijzonder emotioneel en huilde zelfs; zo mooi vond hij het dat deze middelbare scholiere hem graag een hart onder de riem wilde steken. Daarom publiceerde hij een foto van het briefje op Facebook; hij wilde graag dat iedereen wist hoe vriendelijk en gul Daniela is.
Dat is schitterend, maar het allermooiste van dit verhaal is dat de gulle geefster het zelf volkomen normaal vindt. Haar zusje is namelijk bevriend met één van de kinderen van Annette en Rick. Op deze manier wilde ze graag iets terugdoen voor het echtpaar dat er altijd is voor haar kleine zusje. En hoe kan ze dat beter doen dan door hun rekening te betalen?
Oh, en dat is niet alles. Het verhaal wordt namelijk nóg mooier. Toen de eigenaar van de pizzeria erachter kwam wat Daniela had gedaan liet hij haar weten dat hij haar volkomen steunde... en dat hij haar het geld zou teruggeven.
Zoals ze in dit soort situaties zeggen: vertrouwen in de mensheid hersteld!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten