Topdrukte op Schiphol: Nederland loopt leeg

Geen categorieaug 02 2015, 12:00
Zwarte zaterdag is voorbij, nu is het zwarte zondag. Op Schiphol dan toch.
Vandaag is de drukste dag ooit op Schiphol. Dat bericht Paul Eldering voor De Telegraaf.
Onder hen zijn veel toeristen die vandaag op vakantie gaan of juist terugkeren. Door het wisselvallige weer afgelopen weken is er volgens reisbrancheorganisatie ANVR ook nog een record aan ’lastminutes’ geboekt om naar de zon te vliegen.
De directiewoordvoerder laat weten dat het de afgelopen dagen ook al bijzonder druk was. Opvallend genoeg ging het allemaal prima - ondanks de drukte:
"Maar grote chaos is uitgebleven. We zetten animateurs, acteurs en muzikanten in om het leed voor wachtenden te verzachten."
De woordvoerder zegt verder dat het verstandig is voor passagiers om via het Internet in te checken en de instapkaart zelf uit te printen. Op die manier is het gemakkelijker en sneller om door de controle te komen en naar het vliegtuig te wandelen. Dat is natuurlijk wel zo prettig aangezien je je vakantie op een relaxte, ontspannen manier wilt beginnen. Stress heb je al genoeg in je dagelijks leven.
Helaas betekent bovenstaande niet dat er geen problemen zullen ontstaan. Schiphol waarschuwt dat er overal vrijwel zeker lange rijen zullen staan. Dit geldt zowel voor de paspoortcontrole als de check-in bureaus.
Het beste advies dat ik je kan geven als je vandaag op het vliegtuig stapt? Blijf rustig en ontspannen. Het heeft geen enkele zin om je druk te maken. Wellicht dat het wat langzamer gaat dan je hoopte, maar als dat het ergste is wat je kan overkomen valt het allemaal wel te overzien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten