Twee Amerikaanse journalisten worden live op televisie doodgeschoten

Geen categorieaug 26 2015, 16:00
Een verslaggeefster en een cameraman zijn vandaag vermoord terwijl ze live op televisie waren.
De Amerikaanse mediawereld is vandaag in shock vanwege de brute moord op een 24-jarige verslaggeefster en een 27-jarige cameraman. De twee - Alison Parker en Adam Ward - waren een item over toerisme in de staat Virginia aan het opnemen, toen ze om een nog onbekende reden onder vuur werden genomen.
Een ijzingwekkend detail is dat hun dood live op televisie is uitgezonden. Op de beelden is te zien hoe de verslaggeefster een omstander enkele vragen stelt over toerisme in Virginia. Niet echt een controversieel onderwerp. Dan klinken er enkele schoten en valt de camera op de grond, vermoedelijk omdat de cameraman werd geraakt. De verslaggeefster begint met gillen. Dan schakelt het televisiestation terug naar de studio, en vertelt een verbouwereerde presentatrice dat ze "niet zeker weet wat daar gebeurt".
https://twitter.com/WDBJ7/status/636526182972964864/
Het station WDBJ7 - waar de twee werkten - laat weten in shock te zijn over wat er gebeurd is:
"Dit is vreselijk". Jeff Marks, de directeur van tv-zender WDBJ7, heeft z'n eerste reactie gegeven op de dodelijke schietpartij live op tv.
Een verslaggeefster en een cameraman kwamen terwijl ze live in de uitzending waren, om het leven. De schutter is voortvluchtig.
"We weten niet wie de moordenaar is. We weten ook het motief niet" zegt Marks geëmotioneerd in een extra uitzending van de zender. "Ik kan je niet zeggen hoe geliefd ze waren. Onze harten zijn gebroken. Ze deden gewoon hun werk vandaag."
In Nederland hebben soortgelijke schietpartijen zich nog niet voorgedaan. Wel werd de RTL-cameraman Stan Storimans door een Russisch projectiel gedood toen hij verslag deed over de territoriale oorlog die Rusland uitvocht in Georgië.
https://twitter.com/fbnewswire/status/636525610177839104
Hieronder de video van de dodelijke schietpartij. WAARSCHUWING: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.
[video width="598" height="354" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/Shooting-on-Live-TV-News-at-Bridgewater-Plaza-Virginia-WDBJ7-Reporter-Photographer-Killed.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten