Voormalig hoofd militaire inlichtingendienst Amerika: 'Obama heeft ISIS geholpen'

Geen categorieaug 15 2015, 17:00
Het voormalige hoofd van de Defense Intelligence Agency (zeg maar: de CIA van het Amerikaanse leger) zegt dat de regering Obama ISIS bewust heeft gesteund toen de terroristische organisatie in opkomst was.
De gepensioneerde luitenant-generaal beweert dat het Witte Huis ISIS bewust sterker heeft laten worden in een poging om soennieten te verenigen tegen Bashar al-Assad, de niet-soennitische dictator van Syrië. Op die manier hoopten Barack Obama en John Kerry om Assads regime te laten vallen.
In een interview met Al Jazeera zei Michael Flynn enkele dagen geleden het volgende:
Interviewer: "Wat je zegt is dat toen je voor de regering werkte je ervan op de hoogte was dat deze groepen bestonden? En dat je deze analyse zag en de regering er tegen waarschuwde? Wie luisterde niet?"
Flynn: "De regering."
Interviewer: "De regering negeerde je analyse en waarschuwingen dus bewust?"
Flynn: "Ik denk niet dat ze het negeerden of niet wilden zien, ik denk dat het een beslissing was [red.: om ISIS op te bouwen]. Het was een bewuste beslissing."
Interviewer: "Een bewuste beslissing om salafisten, de Moslim Broederschap en Al Qaeda te verenigen?"
Flynn: "Ja, een moedwillig besluit."
Hij zei verder: "Ik denk dat we bij het begin van de strijd in Syrië een enorme vergissing maakten." Amerika had gematigde Syrische strijdkrachten meteen moeten helpen en Assads regime moeten vernietigen. In plaats daarvan keek het land, aldus Flynn, rustig toe terwijl er chaos uitbrak. Toen radicale islamitische groeperingen Syrië vervolgens infiltreerden deed Amerika niets om ze tegen te houden. Sterker nog, het Witte Huis vond het allemaal prima en verscheepte zelfs wapens naar fanatiekelingen zodat ze Assad konden bestrijden.
Voor hij het inlichtingenapparaat van het Amerikaanse leger leidde was Flynn het hoofd van een elite-eenheid die zich inzette om terroristische leiders gevangen te nemen of te doden. In die hoedanigheid is hij bijzonder bekend geworden met de visie, religieuze en politieke opvattingen van extremistische moslims en de manier waarop ze hun vijanden willen vermoorden.
Bekijk het hele interview (in Engels):
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten