Zwangere tiener uit Zweden gevangen door ISIS

Geen categorieaug 11 2015, 15:00
Samen met haar vriendje is ze ontvoerd door ISIS-terroristen.
ISIS houdt nu al meer dan een jaar lang grote delen van Irak en Syrië in zijn radicaal-islamitische greep. Dat de terreurorganisatie gruwelijk huishoudt onder met name christenen in het gebied, wisten we al. Ook het feit dat de jihadisten geen enkel respect hebben voor vrouwen, is bekend. Maar de impact van het kalifaat blijft niet beperkt tot Irakezen en Syriërs.
Volgens woordvoerders van de Zweedse regering is een tienerstel uit Stockholm namelijk gevangen genomen door ISIS. Het zou gaan om een 15-jarig meisje en haar 19-jarig echtgenoot. De twee waren geïnteresseerd geraakt in de radicale islam en waren eerder dit jaar in Zweden getrouwd in een islamitische ceremonie, hoewel het in het land illegaal is voor mensen onder de 18 om te trouwen. Bovendien is het meisje zwanger.
Het geradicaliseerde koppel zou van plan zijn geweest om zich aan te sluiten bij Al-Qaida. Daarom waren ze via Turkije naar Syrië gereisd. Hoewel Al-Qaida en ISIS beide radicaal-islamitische jihadgroepen zijn, beschouwen ze elkaar als concurrenten. Voordat het stel arriveerde bij Al-Qaida, werden ze gevangengenomen door ISIS-strijders.
Hoe het zal aflopen met de twee, is niet bekend. De moeder van het meisje heeft contact gehad met haar dochter en vertelt:
"Ze mag niet met haar vriend zijn omdat ISIS hun huwelijk niet erkent. Ze was erg verdrietig en ontzettend bang. We weten niet hoe we haar het land uitkrijgen. Nu is ze in ISIS-gebied, dus het wordt nog moeilijker."
Waarschijnlijk wordt het meisje vastgehouden ten noorden van Aleppo, in Syrië. Waar haar echtgenoot zich bevindt is niet bekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten