30.000 buitenlandse jihadisten bij ISIS

Geen categoriesep 28 2015, 11:00
In totaal hebben 30.000 buitenlandse jihadisten zich de afgelopen 12 maanden bij ISIS gevoegd.
Hoewel Westerse overheden vol blijven houden dat het tegenwoordig slechter gaat met ISIS en dat de organisatie ernstig verzwakt is door enkele bombardementen door de anti-ISIS coalitie, vertellen de cijfers een heel ander verhaal. De New York Times bericht namelijk dat het aantal buitenlandse jihadisten dat voor ISIS strijdt de afgelopen 12 maanden verdubbeld is. In totaal zijn er nu 30.000 buitenlandse extremisten die zich aan hebben gesloten bij de radicaal-islamitische organisatie:
Nearly 30,000 foreign recruits have now poured into Syria, many to join the Islamic State, a doubling of volunteers in just the past 12 months and stark evidence that an international effort to tighten borders, share intelligence and enforce antiterrorism laws is not diminishing the ranks of new militant fighters.
Hoewel de meeste buitenlandse strijders uit islamitische landen en Europa komen, zijn er ook 250 jihadisten van Amerikaanse afkomst. Dat zijn er 150 meer dan een jaar geleden.
De 30.000 jihadisten komen uit meer dan 100 landen, wat een te meer bewijst dat steun voor ISIS wijd verspreid is onder fundamentalistische moslims. Je zou bijna zo ver gaan om te stellen dat elk land met een islamitische gemeenschap minimaal één - en vaak meer - ISIS-strijder heeft.
Het nieuws komt op het moment dat een rapport van het Amerikaanse Congres stelt dat Amerika weinig effectief is wat betreft het beperken van Syriëgangers. Er zijn talloze maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat Amerikaanse moslims zich niet bij ISIS kunnen voegen, maar op de één of andere manier zijn die maatregelen minder effectief dan gedacht.
Hoewel er meer dan 250 Amerikaanse ISIS-terroristen zijn is dat niets vergeleken met Groot-Brittannië. Dat land heeft namelijk drie keer zoveel jihadisten 'geleverd' aan de terroristische organisatie: 750. Ongeveer de helft van deze extremisten zijn de afgelopen tijd teruggekeerd naar Groot-Brittannië. Experts en de autoriteiten vrezen dat zij van plan zijn om aanslagen te plegen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten