300 flamingo's vinden de dood door genadeloze Spaanse hagel

Geen categoriesep 03 2015, 21:00
Het Iberische weer kent geen genade voor de anders zo gracieuze roze vogels.
Honderden fleurige flamingo's zijn eerder deze week tijdens welhaast bijbels noodweer om het leven gekomen in Spanje. De vogels waren gewoon met hun eigen flamingozaken bezig, toen ineens levensgrote hagelstenen met een rotgang uit de lucht kwamen gezeild:
De vogels werden door hagelbollen zo groot als tennisballen gedood. Grote delen van Spanje hadden de voorbije dagen te kampen met hevige stormen.
De hagelstorm sloeg toe in Albacete waar de flamingo's het hard te verduren kregen in het vogelreservaat, meldt The Local. Volgens brandweerman Ovidio Garcia hebben zeker driehonderd flamingo's het noodweer niet overleefd. Met twee rubberboten gingen de brandweermannen het Pétrolameer op om de overgebleven vogels te redden. Daar werden nog een aantal gewonde exemplaren gered.
De hartverwarmende flamingo's zijn niet het enige slachtoffer van het noodweer. Ook veel mensen hadden last van de uitzonderlijke hagel en regenval waardoor Spanje getroffen werd. De heftige neerslag heeft niet alleen het leven van honderden flamingo's op diens geweten, maar het heeft ook vliegvelden onderwater gezet. Daardoor konden veel vluchten niet vertrekken:
https://twitter.com/RADIOIBIZASER/status/638700096448786432
Ook toeristenoorden hadden het zwaar te verduren:
https://www.youtube.com/watch?v=knVgoxNtdLU
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten