Chaos in Boedapest: station sluit vanwege massale toestroom vluchtelingen

Geen categoriesep 01 2015, 15:00
Oost-Europa wordt overweldigd door enorme aantallen vluchtelingen. Boedapest kan het niet meer aan.
Een station op Boedapest kan de grote toestroom van vluchtelingen uit, met name, Syrië niet meer aan. De Telegraaf bericht dat de autoriteiten besloten hebben om het station the sluiten: de chaos is te groot.
Het oostelijke station Keleti in Boedapest is dinsdag volledig gesloten nadat de toestroom van vluchtelingen de afgelopen dagen hadden gezorgd voor chaos op de perrons en bomvolle treinen. De meeste asielzoekers komen in Boedapest aan om daar over te stappen op treinen naar met name Duitsland. De meeste migranten zijn afkomstig uit Syrië.
Boedapest is één van de belangrijkste knooppunten voor vluchtelingen die naar Duitsland willen reizen. Volgens verwachtingen zal Duitsland dit jaar zo'n 750.000 vluchtelingen opnemen: een bijna ongelooflijk groot aantal. Onze oosterburen kunnen dit jaar dus bijna een miljoenenstad creëren met vluchtelingen uit Syrië.
Hoewel het bijna onmogelijk is voor Boedapest om al die vluchtelingen te verwerken is die stad niet het enige knooppunt. Veel andere vluchtelingen reizen via Tsjechië. Ook daar zijn de autoriteiten aan het ingrijpen: afgelopen nacht werden er daar 200 vluchtelingen aangehouden die op treinen uit Slowakije en Hongarije naar Duitsland wilden reizen. Onder hen bevinden zich 61 kinderen.
Veel mensen zijn ervan overtuigd dat het Westen Arabische vluchtelingen moet helpen, maar er zijn evenveel mensen die zich ernstig zorgen maken om de enorme aantallen vluchtelingen die naar Europa komen. Europese landen kunnen de toestroom niet aan, en landen als Duitsland zijn - niet heel gek - niet al te blij met massa-immigratie uit landen die de westerse cultuur niet delen. Ter illustratie: vanochtend reisden 2.000 vluchtelingen naar Duitsland via Salzburg. Tijdens de rest van de dag kwamen daar nog veel meer mensen bij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten