Oekraïne verklaart Berlusconi tot ongewenst persoon en mag er niet meer in

Geen categoriesep 17 2015, 22:00
De voormalig minister-president van Italië is te pro-Poetin, en dat stuit Kiev tegen de borst.
Mocht Silvio Berlusconi binnenkort een vakantie in Oost-Europa overwegen, dan kan hij een luxe cruise bij Odessa in ieder geval van z'n bucket list schrappen wegens onuitvoerbaar. De regering van Oekraïne heeft namelijk besloten dat Silvio Berlusconi een veiligheidsgevaar voor het land is, en daarom voor minstens drie jaar het land niet meer in mag:
De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi mag de komende drie jaar Oekraïne niet in, in het ,,belang van de nationale veiligheid''. Dat meldde de Oekraïense nieuwssite Apostrophe donderdag.
Berlusconi bezocht afgelopen weekeinde de door Rusland geannexeerde Krim, waar hij de Russische president Vladimir Poetin ontmoette. Daarmee was hij de eerste bekende westerse politicus die het schiereiland bezocht sinds de annexatie vorig jaar.
Berlusconi en Poetin zijn altijd close geweest gedurende de tijd dat eerstgenoemde de regeringsleider van Italië was. De heren gaven elkaar over en weer cadeautjes. Zo schonk het brein achter de aanslag op de MH17 de ontembare 'Il Cavaliere' een luxe tweepersoonsbed, waar hij vervolgens heel wat avontuurtjes beleefd heeft.
Berlusconi is niet de eerste beroemdheid die vanwege een vermeend veiligheidsgevaar de toegang tot Oekraïne ontzegd werd. Eerder viel ook al Gerard Depardieu die eer te beurt. Deze Franse acteur laakte luidkeels het belastingregime in zijn geboorteland, en liet zich de Russische nationaliteit aanmeten. Naar verluid had Poetin hem zelfs willen installeren als minister.
Overigens is niet alleen Oekraïne, maar ook Rusland behoorlijk gortig met het plaatsen van mensen op de nationale zwarte lijst. Kamerlid Louis Bontes mag het dictatoriaal geregeerde land niet meer in, evenals de Amerikaanse senator John McCain.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten