PSV raakt achterop na slechte seizoensstart en nederlaag tegen Heracles

Geen categoriesep 20 2015, 17:00
Het team onder leiding van Philip Cocu doet het heel prima in Europa, maar blijft in Nederland achter.
Na een slechte seizoensstart leek het erop dat PSV de zaakjes weer aardig voor elkaar had. Het ging beter en er werd zowaar gewonnen.
Dat was tot gisteravond. Toen verloor de ploeg uit Eindhoven namelijk van Heracles Almelo. De eindstand: 2-1.
Hierdoor heeft PSV op dit moment al zeven verliespunten - en dat na slechts zes duels. Als we dat vergelijken met vorig jaar is het een schokkend hoog getal: na 34 wedstrijden had PSV toen namelijk slechts twee keer zoveel verliespunten. Als de ploeg zo doorgaat als het nu doet komt het aantal verliespunten uit op meer dan 35 punten. Dat zal niet eens bijna genoeg zijn om kampioen te worden... of om zelfs maar in de top 3 te eindigen.
Het moge duidelijk zijn dat er iets moet gebeuren in Eindhoven. De ploeg zal bij elkaar moeten komen, analyseren wat er misgaat, en er vervolgens iets aan doen. Gebeurt dat niet, dan wordt de achterstand op de concurrentie gewoon te groot.
Voor andere ploegen is dat niet automatisch een groot probleem, maar wel voor PSV. Er zijn twee clubs in ons land die ieder jaar weer de druk voelen om kampioen te worden: PSV en Ajax. De fans van deze twee ploegen gaan er gewoon vanuit dat ze aan het eind van het seizoen op de eerste plek staan. Is dat niet zo, dan beschouwen ze het jaar als verloren.
Verrassend genoeg heeft de Eredivisie nu Heracles als tijdelijke koploper. Daar komt vandaag vrijwel zeker verandering in, maar het is natuurlijk geweldig voor de ploeg uit Almelo dat ze de ranglijst even mogen aanvoeren. Zeker aangezien ze vorig jaar juist een bijzonder slechte seizoensstart hadden; toen stonden ze stijf onderaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten