PSV verrast in eigen huis, verslaat het grote Manchester United met 2-1

Geen categoriesep 16 2015, 8:00
Dit had niemand zien aankomen.
PSV is terug op het hoogste niveau in Europa: de Champions League. Zeven lange jaren mochten de Eindhovenaren niet meedoen aan dit schitterende toernooi. Dit jaar dus - eindelijk - wel.
En de rest van Europa is daar meteen van op de hoogte gesteld. PSV is de Champions League van dit seizoen namelijk op fantastische wijze begonnen; met een 2-1 overwinning op het grote Manchester United, geleid door Louis van Gaal.
Het offensief van de Eindhovenaren begon met een vreselijke tackle op United-verdediger Luke Shaw. De Brit werd onderuit geschoffeld en kwam niet meer overeind. Hij werd van het veld afgehaald met wat duidelijk een gebroken been was. In het ziekenhuis werd er nader onderzoek gedaan, waaruit bleek dat hij niet één, maar twee beenbreuken had. En dat alles dankzij een onbesuisde actie van PSV'er Héctor Moreno.
De Britse krant The Sun omschrijft de vreselijke tackle als volgt:
"Shaw had eindelijk de uitstraling van een ManU-speler. Maar in een ziekmakend moment, waarvan je maag omkeert, na een afgrijselijke tackle begaan door een man die ontsnapte aan rood, stond de wereld van de back op zijn kop."
Misselijkmakend, natuurlijk, maar later gaf Moreno zijn visitekaartje ook op een andere - positieve manier af. Daarover later meer.
De score werd geopend door Memphis Depay, de aanvaller die vorig seizoen nog voor PSV speelde, maar tijdens de zomer verhuisde naar Manchester. Hij vierde zijn doelpunt op een enigszins ingetogen manier: met twee vingers in de lucht, duidelijk blij, maar niet overdreven.
Veel mensen dachten dat het toen lastig zou worden voor PSV om nog iets voor elkaar te krijgen. Nou, dat viel nogal mee. Dezelfde Moreno die eerder in de wedstrijd ontsnapt was aan een rode kaart maakte in de blessuretijd van de eerste helft namelijk de gelijkmaker. De ploegen gingen met een gelijke stand de rust in.
Dat was duidelijk een opkikker voor de Eindhovenaren. Na de rust gingen ze dan ook driftig aan de slag. Het resulteerde al snel in de 2-1 door Luciano Narsingh. De vleugelaanvaller scoorde na een voorzet Lestienne.
Logischerwijze zette Manchester United toen het tegenoffensief in. De miljardenclub kreeg flink wat kansen; de verdediging van PSV kraakte. Zo had Juan Matta een fantastische mogelijkheid na een schitterende pass van Sebastian Schweinsteiger, de Duitse international. Gelukkig voor PSV kreeg Matta de bal niet onder controle. "Weg megakans."
Na die gemiste kans pleegde United-speler Chris Smalling een aanslag op Andres Guardado, wellicht de belangrijkste speler bij PSV. De spelbepaler werd hard onderuit geschoffeld en kon niet meer verder.
Hoewel het team van Louis van Gaal op zoek ging na de gelijkmaker viel die niet. Door een geweldige inzet (en wat mazzel als het nodig was) hield de verdediging van PSV stand. Luuk de Jong kreeg zelfs nog de kans om er 3-1 van te maken, maar faalde.
Het maakte niet meer uit: PSV won de wedstrijd met 2-1, een geweldige prestatie.