Rusland is officieel begonnen met airstrikes in Syrië

Geen categoriesep 30 2015, 16:18
De Russische luchtmacht voert aanvallen uit nabij Homs.
Het is officieel: Het Russische leger mengt zich in de strijd in Syrië. Naast de anti-ISIS-coalitie die wordt geleid door Amerika, zijn er nu ook Russische vliegtuigen bezig met het bombarderen van doelen in Syrië.
De Russische airstrikes begonnen vandaag met een luchtaanval op de provincie Homs. De keuze van Homs als doelwit is zeer opvallend: ISIS speelt namelijk geen rol van betekenis in de stad. De Russische aanvallen richten zich dus met name op andere rebellen die tegen Assad strijden.
President Poetin lijkt niet alleen vastbesloten om zijn bondgenoot Assad in het zadel te houden, maar wil ook het Syrische leger helpen om grote delen van het land te heroveren en de controle van Assad in die gebieden te herstellen. De Verenigde Staten willen juist dat Assad vertrekt om de Syrische burgeroorlog te beëindigen.
De Russische inmenging in Syrië verhoogt de spanningen tussen Poetin en de VS. De Russische luchtmacht heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd om geen vluchten over Syrië meer uit te voeren. Als het aan Rusland ligt, houdt Amerika dus op met het bombarderen van ISIS.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten