Apple dient patent in voor smartring

Geen categorieokt 02 2015, 15:00
“My precious!” Herken je deze uitspraak nog? Sméagol uit Lord of The Rings was letterlijk gek op zijn geliefde ring. Misschien zien we dit gedrag straks ook terug bij de echte Apple-fanaten. Apple is namelijk druk bezig met de ontwikkeling van zijn eerste smartring. Dat blijkt uit een recente patentaanvraag van de technologiemagnaat.
Naast de eerste smartwatch en weer een nieuwe phablet in de vorm van de iPhone 6S Plus, komt er nu een heuse ‘iRing’. Daarmee wordt het imperium van Apple verder uitgebouwd. Apple Insider meldt dat het patent duidelijk een apparaatje voor om de vinger omschrijft. Onder de titel ‘Devices and Methods for a Ring Computing Device’ wordt de ‘slimme ring’ toegelicht. De smartring communiceert met de iPhone en komt met een ingebouwde microfoon en camera, diverse sensoren en een klein schermpje. Wij zijn benieuwd hoe groot iconen op dit minischerm getoond zullen worden.
Functionaliteiten
De functionaliteiten van de iRing komen overeen met die van de iWatch. Er zijn verschillende manieren om de nieuwe wearable te besturen: door op het scherm drukken, met behulp van spraakcommando’s en door activatie van de biometrische sensor. Dat laatste is een mooi staaltje techniek: de sensor kan namelijk vaststellen hoe jij je hand houdt en op basis van bepaalde bewegingen actie ondernemen. Bijvoorbeeld: je steekt je duim omhoog, waarna de moderne accessoire een eerder opgestelde taak afvinkt.
Ontwikkelingen Apple
Het populaire technologiebedrijf heeft heel wat mooie innovaties op de roadmap staan. Zo werd kort geleden ook bekend dat Apple van plan is een iCar uit te brengen in 2019. Dat meldden bronnen aan de Wall Street Journal. Deze semi-zelfrijdende auto moet de concurrentie aangaan met andere elektrische wagens in de auto-industrie. Het team dat onder projectnaam ‘Titan’ werkt, werd onlangs nog versterkt door Chrysler-topman Doug Betts. De verwachtingen rondom alle geruchten zijn hooggespannen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten