Bekende Amerikaanse predikant: 'ISIS pleegt een genocide tegen christenen en de wereld houdt zich stil'

Geen categorieokt 16 2015, 17:00
Franklin Graham is de zoon van de nu overleden populaire predikant Billy Graham, die decennia geleden voor een religieuze opleving zorgde in Amerika. Hoewel hij eerst bekend werd als 'de zoon van' is Franklin tegenwoordig zelf een beroemdheid in Amerika. Hij gebruikt zijn podium onder meer om aandacht te vragen - te eisen zelfs - voor vervolgde christenen in andere delen van de wereld.
Zo houdt Franklin Graham zich actief bezig met het lot van christenen in het Midden-Oosten, en dan met name in de door ISIS bezette gebieden. Sinds het ontstaan van deze groepering heeft zij zich tegen Arabische christenen gekeerd. Deze mensen krijgen de optie: of zich tot de radicale Islam bekeren, een enorme belasting betalen waar niemand het geld voor heeft, of de doodstraf.
Graham ziet dat ook en concludeert terecht dat ISIS duidelijk bezig is met het plegen van een genocide op Arabische christenen. Hij schrijft op zijn Facebook-pagina:

"Het is genocide - en het heeft er alle schijn van dat de wereld hierover zwijgt. Een genocide die ISIS pleegt op christenen, yazidi's en andere religieuze minderheden in Syrië en Irak. En hun methodes zijn ongelooflijk bruut en afschuwelijk. Slechts enkele dagen geleden werd het bekend dat ISIS 3 Assyrische christenen geëxecuteerd had op 23 september, de dag van het islamitische offerfeest. De terreur organisatie zegt dat andere christelijke gijzelaars binnenkort hetzelfde lot zullen ondergaan. Andere relatief nieuwe berichten gaan over een slachting van 12 christenen op 28 augustus. Waarom zij vermoord werden? Omdat ze hun geloof niet wilden verloochenen.

"Ooggetuigen zeggen dat ISIS-militanten een 12-jarige jongen en zijn vader (een evangelist) gekruisigd hebben, samen met twee andere christenen na hen eerst bruut gemarteld te hebben. Ze sneden de vingertopjes af van de jongen in een poging om zijn vader te dwingen om zich tot de islam te bekeren. Nadien lieten ze de lichamen van de christenen twee dagen aan kruisen hangen, met daaronder een bord waarop 'ongelovigen' stond. Op diezelfde dag verkrachtten ISIS-terroristen twee christelijke vrouwen voor een grote massa mensen, waarna zij hen en zes anderen onthoofdden toen zij zich ook weigerden te bekeren. Fox News bericht dat ze 'van plan zijn om deze slachtingen overal ter wereld te brengen, ook in Amerika'. Bid voor een einde aan deze afschuwelijke slachtingen in de naam van religie."

Het verhaal over de arme jongen en diens vader kan hier gelezen worden. Hun dood is bijzonder gruwelijk te noemen - het ging precies zo als Franklin Graham beschrijft.
Hoewel het duidelijk is dat ISIS inderdaad een genocide pleegt op christenen is de stilte van met name het Westen oorverdovend te noemen. Veel commentatoren vragen zich af hoe dat kan; deze mensen hebben een band met de Westerse cultuur, maar het heeft er alle schijn van dat Westerse regeringen zich hun lot weinig tot niet aantrekken. Ze zijn overgeleverd aan de meest gewelddadige terroristische organisatie ooit, en er is bijna niemand die het voor hen opneemt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten