Grote zelfmoordaanslag in Ankara: minstens dertig doden

Geen categorieokt 10 2015, 11:00
Een pro-Koerdische vredesmars werd bruut opgeschrikt door een afgrijselijke explosie.
In de Turkse hoofdstad Ankara heeft vanochtend een grote explosie plaatsgevonden, waarbij minstens 20 mensen om het leven zijn gekomen.
De aanval vond plaats bij een pro-Koerdische vredesmars, vlakbij het grootste treinstation in de stad:
Bij een bomaanslag op een betoging in de Turkse hoofdstad Ankara zijn doden gevallen. Volgens persbureau Dogan zijn bij de zware explosie zeker twintig mensen om het leven gekomen.
De regering spreekt van een terreuraanslag. Turkije onderzoekt of een zelfmoordterrorist zich heeft opgeblazen, zoals al snel werd gezegd. Mogelijk is er nog een tweede explosie geweest.
De lichamen liggen nog op straat, maar zijn toebedekt met de partijvlag van de HDP - de Koerdische partij van Turkije:
https://twitter.com/ecetoksabay/status/652759045275844608
Over wie het gedaan zou kunnen hebben, is nog niet veel duidelijk. De regering van premier Davutoglu houdt een spoedberaad, maar duidelijk is dat zijn land mogelijk getroffen is in de hoofdstad door een aanslag van ISIS. Deze Syrisch-Irakese terreurbeweging heeft de laatste tijd wel vaker aanslagen gepleegd in het land, maar die waren in de buurt van de Turks-Syrische grens, en niet in hartje Turkije.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/10/vod01111.mp4"][/video]
.
Ook kent Turkije een bloederige geschiedenis met de Koerdische rebellenbeweging PKK. Maar de kans lijkt klein dat de PKK een evenement van Koerden aanvalt. Hun gebruikelijke doelwitten zijn soldaten en politie-agenten in dienst van de Turkse staat.
Inwoners van Ankara worden opgeroepen om bloed te doneren voor de vele gewonden die er zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten