Haagse lokale politiek is woedend over asielzoekersopvang

Geen categorieokt 13 2015, 17:00
Raadslid Richard de Mos: "Terwijl hulpbehoevende bejaarden uit verzorgingshuizen zijn gekickt, beslist het stadsbestuur doodleuk tot de opvang van honderden extra vluchtelingen!"
Richard de Mos, fractievoorzitter van de Haagse lokale politieke partij Groep De Mos / Ouderen Partij is woest over de plannen van het gemeentebestuur. De Gemeente Den Haag wil namelijk honderden extra vluchtelingen opvangen, en dat gaat er niet goed in bij De Mos. Hij stelt in een persbericht:

Groep de Mos / Ouderen Partij in de Haagse gemeenteraad is verbijsterd over de vluchtelingenbrief van het stadsbestuur. Met de noodopvang van 600 vluchtelingen en honderden statushouders negeert het College de grootstedelijke problematiek waar Den Haag al jaren mee te kampen heeft.

Fractievoorzitter Richard de Mos: 'Terwijl hulpbehoevende bejaarden uit verzorgingshuizen zijn gekickt, hele wijken onder etnische hoogspanning staan, duizenden stadsgenoten onder de armoedegrens leven en nog eens tienduizenden mensen geen baan hebben, beslist het stadsbestuur doodleuk tot de opvang van honderden extra vluchtelingen."

Voornamelijk de houding van het college van burgemeester en wethouders stoort De Mos en zijn partij: "De gemeente stelt in haar brief doodleuk dat zij lak heeft aan burgers die geen statushouders in hun omgeving willen." En erger nog: "Het College laat weer eens zien dat draagvlak vanuit de stad er in hun ogen totaal niet toe doet. Het openen van enkel een nog onbekend e-mailboxje waar bewoners vragen kunnen stellen is echt te triest voor woorden en een hele lange neus naar burgers met terechte zorgen over hun wijk."
De felle woorden van De Mos lijken echter niet veel uit te zullen maken. De aanpak van het gemeentebestuur kan rekenen op een meerderheid in de Haagse gemeenteraad. Critici zoals De Mos staan dus volledig buiten spel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten