Niemand minder dan Formule 1-eindbaas Bernie Ecclestone schiet Max Verstappen te hulp

Geen categorieokt 03 2015, 8:30
De jonge snelheidsduivel zit in de penarie, maar gelukkig kan hij op Ecclestone rekenen!
Zoals De Dagelijkse Standaard eerder ook al rapporteerde zit de jonge Formule 1-rijder Max Verstappen lelijk in de problemen. Nog altijd is niet duidelijk of zijn team - Torro Rosso - wel een nieuwe motor aan boord van de voertuigen zal krijgen om op tijd van start te kunnen gaan aankomend raceseizoen.
De situatie is inmiddels zo nijpend geworden, dat niemand minder dan Formule 1-directeur Bernie Ecclestone alles op alles zet om het door Red Bull gesponsorde raceteam aan valide racebolides te helpen. Hij doet dat, omdat hij het doodzonde zou vinden als de piepjonge Nederlander aankomend seizoen niet meereed:
„In het belang van de Formule 1. Het zou een groot gemis zijn wanneer een talent als Max Verstappen volgend seizoen niet op de grid staat”, zegt Ecclestone exclusief tegen Telesport.
En:
De entree van Max is ontzettend goed geweest voor de Formule 1. Hij is snel, maar tevens een jongen met karakter. Op en naast de baan. Dat spreekt tot de verbeelding. Momenteel hebben de meeste topteams hem in het vizier en staat hij hoog op allerlei lijstjes voor het geval er ergens een stoeltje vrijkomt. Ik verwacht grote dingen van Max in de toekomst, maar uiteindelijk is ook hij afhankelijk van de omstandigheden.”
De aard van de problemen is er in gelegen dat de Red Bull-auto's volgend jaar nog geen motorleverancier hebben. Nadat Renault aan de kant werd gezet en Mercedes aankondigde geen interesse te hebben, vielen andere kandidaten ook rap af. Volkswagen is geen optie meer na de recente sjoemelrel en Ferrari - die op zich wel wil leveren - biedt alleen motoren van vorig seizoen aan. Als er geen leverancier wordt gevonden, valt het doek voor Verstappens renstal.
Sinds jaar en dag staat Ecclestone al aan het roer van de Formule 1-sport, waar zijn woord als de ultieme zekerheid geldt. Of het voldoende gaat zijn om een stoeltje voor Verstappen te garanderen in aankomende seizoenen moet nog blijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten