Pika-pikachu! Staat de Pokémon theme song binnenkort in de Top 2000?

Geen categorieokt 17 2015, 8:53
Als het aan een stel social media-vrijbuiters ligt, kunnen we binnenkort de welbekende klanken van de Pokémon theme song verwachten in de Top 2000!
Sinds 1999 organiseert Radio 2 al de Top 2000; een lijst waarin 2000 liedjes voorkomen die gelden als een hitlijst van de beste muziek die ooit gemaakt is. Van Nederlandstalig tot instrumentaal, pop, rock en jazz: de verscheidenheid is groot. Maar volgens een groep Nederlanders is er één liedje dat nog ontbreekt in de lijst: de theme song van Pokémon:

De Utrechtse Wisse ten Bosch, oprichter van de facebookpagina, heeft weinig aan te merken op de Top 2000, behalve dat de Pokémon Theme Song nog nooit in de lijst is opgenomen. ,,En dat terwijl dit nummer vanaf de eerste noten bij een hele generatie een gevoel van nostalgie en geluk teweegbrengt, en uit volle borst wordt meegezongen'', is te lezen op de pagina.

Velen zien het wel zitten, maar anderen hebben kritiek:

De actie kan op wisselende reacties rekenen. Zo reageren sommigen met 'Ik ga deze zeker invullen!' en met 'Nostalgie...', terwijl anderen de Top 2000 liever gevuld zien worden met 'echte muziek'. Zijn actie zou een averechts effect kunnen hebben, gezien het reglement van de Top 2000. Daarin staat duidelijk dat door het beïnvloeden van de uitslag via sociale media niet is toegestaan.

Lobby's voor nummers in de Top 2000 hebben wisselend succes. Na de dood van Ramses Shaffy kwam Zing, bid, huil, vecht, lach, werk en bewonder in de Top 10 na oproepen op Facebook en Twitter, maar het lied Het Nog Nooit Zo Donker West werd in 2007 geschrapt van de lijst vanwege al het gelobby.
Of Pikachu en zijn vrienden het gaan redden, weten we midden december als de lijst bekend gemaakt gaat worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten