Ze groeide op een in Amish-gezin en mocht niets, maar is nu een succesvol model

Geen categorieokt 02 2015, 20:00
Je verleden zegt lang niet altijd alles over je toekomst.
Dat bewijst Kate Stoltz wel. Deze 24-jarige dame is tegenwoordig namelijk een buitengewoon succesvol model. Dit terwijl ze opgroeide in een zogenaamde 'Amish-gemeenschap' waar ze werkelijk niets mocht.
De Amish zijn buitengewoon streng religieus. Zo moeten Amish-meisjes en -vrouwen zich goed bedekken - naakte huid betekent een zondig leven. Hun kleding is bijzonder eenvoudig, zonder verfraaiingen. Je 'mooi maken' wordt gezien als ijdelheid. En ja, ook dat is zondig.
Screen Shot 2015-10-02 at 18.09.45
Daarnaast zijn er allerlei regels en beperkingen wat het gebruik betreft van elektriciteit, telefoons, en auto's. Sterker nog, zoals Kate uitlegt over haar kindertijd:
"We begrepen niet dat er niets mis is met autorijden, het luisteren naar de radio, of in een andere omgeving leven dan waar je bent opgegroeid."
Voor hen was dat allemaal 'zondig.' Dat hadden hun ouders en de rest van de gemeenschap ze bijgebracht.
Screen Shot 2015-10-02 at 18.10.05
Kate was echter een beetje rebels. Als tiener vond ze een radio, waar ze vervolgens stiekem naar luisterde. Haar favoriete artiest? Eminem. Jawel: de beruchte rapper.
Toen ze ouder werd veranderde Kate's leven totaal: ze werd gevraagd om mee te doen aan het tv-programma Breaking Amish. Dat was een programma waarin Amish-jongeren gevolgd werden terwijl ze de wijde wereld introkken. Voor velen was het een schokkende ervaring. Verreweg de meeste kandidaten gingen na afloop dan ook terug naar huis.
Er was slechts één uitzondering: Kate.
Screen Shot 2015-10-02 at 18.10.57
Kate had namelijk een droom: ze wilde model worden. In de ogen van haar ouders was dat zo ongeveer een doodzonde, maar voor haar was het echt een schitterende droom. Ze gebruikte de show dan ook om zich in de kijker te spelen, en ervaring te doen.
Die strategie lukte. In 2013 werd ze officieel een bekend model door voor Maxim te poseren; een populair mannenblad. Sindsdien heeft haar carriere zich doorgezet. Nu is ze een gevestigde naam in de modellenwereld.
Hoewel haar ouders het niet erg prettig vinden is het voor Kate echt de Amerikaanse Droom.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten