29 Amerikaanse staten willen geen 'vluchtelingen' uit Syrië opnemen

Geen categorienov 17 2015, 11:00
Na de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag is de Amerikaanse politiek wakker geworden wat betreft het gevaar dat zogenaamde 'vluchtelingen' vormen voor de veiligheid in het westen.
Eerder al lieten verschillende inlichtingendiensten en experts - en terroristische organisaties zelf - weten dat ISIS en andere groeperingen de vluchtelingengolf gebruikten om strijders naar Europa en Amerika te smokkelen. De angst bestond dat die strijders vervolgens slaapcellen zouden vormen, die in actie zouden komen als ze daartoe bevel kregen.
De aanslagen in Parijs werden deels op die manier volbracht: er waren enkele Syriëgangers bij - ISIS-terroristen - die na in Syrië te hebben gevochten naar Europa kwamen en zich daar enige tijd schuil hielden. Vervolgens gingen ze afgelopen vrijdag los.
Omdat het duidelijk is dat geen enkel westers land in staat is om de 'vluchtelingen' voldoende te screenen gaan er steeds meer stemmen op in zowel Europa als Amerika om de grenzen helemaal te sluiten en geen enkele vluchteling meer toe te laten; in ieder geval niet tot iedere asielzoekers gecontroleerd kan worden.
Diverse Amerikaanse staten nemen hier nu het voortouw in. 29 van de 50 staten hebben gisteren laten weten geen vluchtelingen te willen opvangen - en ja, zij hebben het recht om te weigeren. Het gaat om de volgende staten:
https://www.facebook.com/michael.vandergalien/posts/10153701145078704
De kans bestaat dat er daar vandaag en de rest van de week nog enkele staten bijkomen.
President Obama zal daar allerminst blij mee zijn - hij riep gisteren nog tijdens de G20 top in Parijs dat zijn land 'verantwoordelijkheid' zal nemen door vluchtelingen op te vangen - maar dit soort weigeracties kunnen, lijkt het, voorlopig wel degelijk rekenen op steun van de Amerikaanse kiezer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten