Deze vader nam razendsnel een beslissing die hem het leven kostte... maar honderden mensen redde

Geen categorienov 15 2015, 16:00
Adel Termos, uit Beiroet, is een held.
Afgelopen donderdag zag Adel dat een terrorist een vreselijke aanslag pleegde. 45 mensen kwamen daarbij om, meer dan 200 mensen raakten gewond. Het was vreselijk om te zien, zeker ook omdat Adel zijn dochtertje bij zich had. Het jonge meisje zag alles gebeuren.
Adel keek om zich heen en vroeg zich af of hij iets kon doen. Toen zag hij het: een andere terrorist maakte zich gereed om nog een bom te laten afgaan. Deze tweede zelfmoordterrorist had even gewacht: na de ontploffing van de eerste bom verzamelden allemaal mensen zich om te zien wat er gebeurd was en om gewonden te helpen. Hij liep vervolgens naar hen toe om zich ook op te blazen: daardoor zouden er nog meer mensen de dood in worden gejaagd. Volgens experts zelfs honderden mensen.
Adel zag het, en rende op de man af. Vervolgens gooide hij hem tegen de grond.
Op dat moment ging de bomgordel van de terrorist af. De arme Adel en zijn dochtertje werden in stukken gereten.
https://twitter.com/DavidKenner/status/665177848454512640
Naderhand werden de aanslagen opgeëist door ISIS, dezelfde organisatie die vrijdag een aanslag pleegde in Parijs waar minstens 129 mensen bij omkwamen en bijna 400 mensen gewond raakten.
De aanslag in Beiroet, waarvoor in het Westen helaas veel te weinig aandacht is, werd gepleegd toen het bijzonder druk was. Het getroffen gedeelte is namelijk het commerciële centrum van de stad. Dat deel werd helemaal weggevaagd door de explosies.
Hoewel er tientallen mensen omkwamen bij de aanslagen zeggen experts dat Adels heroïsche actie waarschijnlijk honderden levens heeft gered. Hij offerde zichzelf dus op om anderen - vreemden - te beschermen. En dat maakt hem een echte held.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten