Heb je een iPhone? Dan word je al jaren stiekem gevolgd. Verander dus onmiddellijk deze instelling!

Geen categorienov 29 2015, 11:00
Overal waar je de afgelopen twee jaar bent geweest, is opgeslagen op je iPhone op een verborgen kaart... Apple weet dus precies waar je geweest bent sinds juni 2013.
In een tijdperk waarin privacy steeds belangrijker wordt, heeft een techneut onlangs iets schokkends ontdekt aan de iPhone. De applicatie Apple Maps - meegeleverd met iedere Apple-telefoon, en niet te verwijderen - is niet alleen een programma waarop je kaarten van de wereld kan raadplegen. Het is ook een spionnenprogrammaatje dat iedere stap die je zet nauwlettend in de gaten houdt.
Ja, Big Brother houdt je in de gaten: plekken waar je vaker komt worden opgeslagen in het geheugen van je telefoon, inclusief de tijden waarop je daar bent gearriveerd en ook weer vertrokken.
navigation_hero
Deze verborgen functie van de iPhone is overigens niet nieuw, maar bestaat al sinds de introductie van iOS 7. Dan hebben we het dus over september 2013.. al meer dan twee jaar houdt Apple je dus op afstand dus al uitermate goed in de gaten. Oeps, dat is genant...
Apple benadrukt natuurlijk dat deze data alleen wordt gebruikt om routebeschrijvings-apps meer efficiënt werk te laten lezen, maar het is en blijft natuurlijk een inbreuk op de privacy. Maar dit soort goedbedoelde praat hebben we vaker gehoord. Bovendien, wie garandeert dat Apple de waarheid spreekt. En zelfs als we Apple op hun blauwe ogen geloven, dan is het alsnog mogelijk voor een hacker om met de gegevens aan de haal te gaan.
Neem dus het zekere voor het onzekere, en zet de instelling uit die regelt dat elke stap die je zet wordt opgeslagen. Hier zie je hoe dat moet:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/11/The-hidden-map-inside-your-iPhone-that-records-where-you-go-and-how-to-disable-it.mp4"][/video]
Zo zie je maar weer. Altijd bereikbaar zijn is vaak heel erg handig. Maar soms brengt het ook een hoop narigheid met zich mee...
Help ook je vrienden met zich onbereikbaar te maken voor Apple, en laat ze dit artikel lezen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten