ISIS verovert weer een plaats in Syrië, is op weg naar belangrijke snelweg van Damascus naar Homs

Geen categorienov 01 2015, 21:00
Hoewel ISIS nu al een jaar lang gebombardeerd wordt door Amerika en diens Westerse én Arabische bondgenoten, en sindskort ook nog eens door Rusland, blijft de terroristische organisatie meer steden en dorpen veroveren in met name Syrië. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldt vandaag dat ISIS de Syrische plaats Maheen in de provincie Homs heeft ingenomen.
Daardoor is de groep nu nog maar 20 kilometer verwijderd van een belangrijke snelweg die van Damascus naar Homs en andere grote, belangrijke Syrische steden leidt.
Volgens Het Parool zijn er tenminste 50 legersoldaten omgekomen bij ISIS' verovering van Maheen. Die verovering ging bijzonder snel: ISIS zette de aanval gisteren pas in met behulp van autobommen. Daarna werden groepen strijders ingezet om huizen en uiteindelijk hele buurten te bezetten. 24 uur later hadden de islamitische extremisten het klusje al geklaard.
https://twitter.com/syria24english/status/630614436219363328
Dit betekent dat zowel het Westen als Rusland en Assad zich ernstig zorgen moeten maken. Het zou nu echt onmogelijk moeten zijn voor ISIS om te overleven, laat staan om nieuwe steden en dorpen te bezetten. Dat dit toch gebeurt betekent dat de anti-ISIS coalitie er nog altijd een puinhoop van maakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten