Leerlingen Nederlandse scholen verstoren minuut stilte Parijs bruut

Geen categorienov 19 2015, 19:00
Op verschillende scholen in Nederland hebben leerlingen maandag om 12 uur de minuut stilte verstoord.
Dat meldt de Stichting School en Veiligheid. Deze stichting adviseert scholen en kreeg van verschillen scholen meldingen van ongeregeldheden maandag.
Op die dag werd om 12 uur een minuut stilte gehouden voor de 129 doden en honderden gewonden die vielen bij de afgrijselijke aanslagen in Parijs vrijdagavond. Deze minuut stilte was in alle landen van de Europese Unie ingesteld. Zo ook op scholen in Nederland, waar docenten samen met hun leerlingen zouden stilstaan bij de terreurdaad.
Niet alle leerlingen echter konden het respect opbrengen zich hieraan te houden. Leraren hebben gemeld dat sommige kinderen de stilte verbraken door te praten. Sommige leerlingen zouden zelfs leuzen hebben geschreeuwd, waaronder "Allahu akbar". De stichting geeft aan dat niet kan worden vastgesteld in hoeveel gevallen de minuut verstoord is, omdat het niet verplicht is om melding te doen van dit soort incidenten. Dit zou niet alleen hebben plaatsgevonden op scholen in de Randstad met grote aantallen islamitische leerlingen, maar ook op andere scholen elders in het land.
De stichting adviseert leraren om in gesprek te gaan met hun leerlingen, waarbij het belichten van verschillende meningen centraal zou moeten staan. De kinderen zouden moeten zien dat er nog andere standpunten zijn, en zo kritischer worden op wat ze horen. De leraren moeten proberen meer zicht te krijgen op de leerlingen, omdat deze via steeds meer bronnen (denk aan vrienden en ouders, maar ook social media) extreme standpunten te horen en lezen krijgen.
VVD-fractievoorzitter Zijlstra reageerde op de berichten van School en Veiligheid:

Dit zijn schandelijke reacties. Schoolkinderen krijgen soms van klasgenoten te horen dat ze blij zijn dat de jihad nu in Europa is en dat zij straks aan de beurt zijn.

Ook stelt hij dat de integratie van tweede en derde generatie migranten ondermaats is. Het is volgens hem "veel harder nodig dat de moslimgemeenschap sterk afstand doet van de terreurdaden van afgelopen vrijdag".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten