OM wil Artikel 50-voorman Van der Stoep twee maanden gevangenisstraf opleggen

Geen categorienov 24 2015, 21:00
De eurosceptische oud-politicus lijkt een hoge prijs te moeten gaan betalen voor zijn vermeende pogingen tot seksueel contact met minderjarige meisjes.
Tijdens een rechtbankzitting in Den Haag heeft het Openbaar Ministerie vandaag enkele harden noten gekraakt over oud-politicus Daniël van der Stoep. Niet alleen zou de voormalige PVV'er meerdere minderjarige meisjes gechanteerd hebben om seks met hem te hebben, ook was hij verslaafd aan de cocaïne en belaagde geregeld meisjes terwijl hij dronken was. Het OM neemt hem dat zeer kwalijk:
https://twitter.com/ljongbloed/status/669110815455354880
https://twitter.com/ljongbloed/status/669102765545816064
De Artikel 50-voorman liet de minderjarige meisjes vaak weten dat 'gratis geld niet bestaat':

Volgens het OM is het ondanks vele giften niet tot seks gekomen tussen Van der Stoep en de meisjes, maar heeft de dertiger dat wel degelijk geprobeerd. In de berichten zegt Van der Stoep onder meer dat ,,niets voor niets is'' en ,,hij wel een gezellig avondje wil, wat hij via de app niet gaat spellen'' en ook dat hij ,,fucking geen monnik is''. Hij noemt zichzelf ,,sugardaddy'' en geeft een van de meisjes te kennen dat hij haar belooft ,,niet te bedenken hoe zij er onder de douche uitziet, hoe zij zich insmeert''.

Al met al kwam het OM tot de conclusie dat tegen Van der Stoep vijf maanden cel wordt geëist, waarvan drie voorwaardelijk. Ook wil het Openbaar Ministerie dat Van der Stoep een werkstraf van 240 uur krijgt.
Van der Stoep was van 2009 tot 2014 actief als europarlementariër. Eerst voor de PVV, maar nadat hij openlijk de koers van de partij had bekritiseerd werd hij uit de fractie gezet en is hij . In 2014 wist hij geen zetel te behalen bij de Europese Parlementsverkiezingen van mei dat jaar. Van der Stoep zelf probeerde zijn partij op de rit te houden, maar het kwijnde niet lang daarna desalniettemin weg en ging vervolgens op in VoorNederland.
Van der Stoep zelf verdween daarop van het landelijke toneel. Daar is hij ruim anderhalf jaar later nu terug, maar wellicht niet op de manier die hij zelf gehoopt had...
De zaak gaat binnenkort verder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten