Parijs-aanslagpleger Salah Abdeslam zit veilig en wel in Syrië

Geen categorienov 30 2015, 21:00
Het Franse openbaar ministerie heeft een trieste mededeling voor de duizenden nabestaanden van de verschrikkelijke aanslag in Parijs.
Na enkele weken van een intens politie-onderzoek, gooien Franse en Belgische onderzoekers voorlopig de handdoek in de ring. Ze waren op zoek naar Salah Abdeslam, die een cruciale rol speelde tijdens de aanvallen in Parijs op 13 november. Alhoewel hij tijdens de aanslagen in Parijs was, en de dag erna in Brussel, hebben noch de Fransen en noch de Belgen de man te pakken kunnen krijgen.
Ze geloven dat het ISIS-lid inmiddels in Syrië is aangekomen in het door de terroristische organisatie veroverde gebied:

De Franse inlichtingendiensten gaan ervan uit dat Salah Abdeslam, de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs, naar Syrië is ontkomen. Dat meldde zowel een bron dicht bij het onderzoek als een bron bij de terrorismebestrijding aan nieuwszender CNN.

Het is een domper in het onderzoek, want Abdeslam was de enige nog levende aanslagpleger die het politie in het vizier had. Het lijkt daarop dat hij nu niet voor een Franse rechtbank gedaagd zal kunnen worden.
Het enige dat de Fransen nu nog kunnen doen, is hopen dat ze een tip krijgen over de precieze verblijfplaats van Abdeslam in Syrië. Een precisiebombardement kan dan een einde maken aan het leven van de jihadistishe aanslagpleger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten