Aanslag Caïro: zeker 16 doden

Geen categoriedec 04 2015, 15:00
Tenminste zestien mensen zijn omgekomen bij een aanslag met een molotovcocktail op een restaurant in de Egyptische hoofdstad Caïro.
Nu.nl bericht dat Al-Arabiya op basis van een veiligheidsfunctionaris stelt dat de aanslagpleger een voormalige werknemer was van het restaurant. Hij was eerder ontslagen. Dit kan duiden op wat Amerikanen workplace violence noemen, maar het kan natuurlijk ook gaan om de zoveelste aanslag van een radicale moslim in korte tijd. We zullen dus moeten wachten op meer informatie.
Dat gezegd hebbende kunnen we allicht wel het één ander concluderen uit de manier waarop de aanslag gepleegd werd:

The Cairo Post stelt dat drie gemaskerde mannen de brandbom in het restaurant gooiden. Volgens staatspersbureau MENA vluchtten de drie mannen op een motor. Er ontstond een brand die snel werd geblust.

Dat geeft natuurlijk te denken. Als het workplace violence was, uitgevoerd door een boze oud-werknemer, zou hij het waarschijnlijk in zijn eentje hebben gedaan. Of niet? Wie waren de andere aanslagplegers? Hadden zij ook een band met het restaurant, of deelden ze juist een ideologie met de andere betrokken terrorist (want het is hoe dan ook terrorisme, natuurlijk)?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten