Meisje (8) viert een eenzame kerst. Toch krijgt ze een enorme hoeveelheid kerstkaarten

Geen categoriedec 10 2015, 15:26
Ze kan er meerdere kerstbomen mee volhangen.
Een achtjarig meisje had één wens voor kerstmis: een kerstboom vol kunnen hangen met kerstkaarten. En dankzij mensen over de hele wereld komt haar wens méér dan uit, want ze krijgt zo'n hoeveelheid kaarten en cadeautjes dat ze er een heel bos mee kan volhangen!
Twee jaar geleden overleefde Safyre als enige van haar gezin een vreselijke brand. Haar vader, zusje en twee broers kwamen om het leven, en zelf liep Safyre ernstige brandwonden op. Driekwart van haar lichaam was verbrand, en een hand en voet moesten worden geamputeerd. Ook heeft ze brandwonden op haar gezichtje.
Toch gaf de kleine Safyre niet op. Haar tante Liz legt uit:

"Safyre had alles verloren. Ze verloor zelfs datgene waaraan je jezelf herkent: haar eigen gezicht. Toch wordt ze elke dag wakker met een lach op haar gezicht. Ze is de ultieme betekenis van hoop, geloof en liefde."

Liz heeft nu de voogdij over Safyre, en toen die haar kerstwens vertelde, was ze vastbesloten om hem te doen uitkomen. Ze vertelde wat vrienden en familie over Safyres wens, maar ze verwachtte eigenlijk niet dat ze een hele kerstboom zou kunnen vullen met kerstkaarten. Maar toen zette een vriend van de familie een oproep op Facebook, en al Safyres dromen kwamen waar.
Screen Shot 2015-12-10 at 15.12.03
De post werd meer dan 30.000 keer gedeeld, en inmiddels heeft Safyre al duizenden kaarten ontvangen. Veel daarvan zien er prachtig uit:
Screen Shot 2015-12-10 at 15.14.20
En sommigen sturen zelfs cadeaus op:
Screen Shot 2015-12-10 at 15.13.28
De kaarten komen van over de hele wereld, zoals deze uit Maleisië:
Screen Shot 2015-12-10 at 15.14.00
Ondanks de vreselijke gebeurtenissen die Safyre heeft meegemaakt, en de handicap waar ze mee moet leven, geeft deze kleine meid niet op en blijft ze het leven positief zien. Dat inspireerde duizenden mensen om haar een hart onder de riem te steken met mooie kerstkaarten. Prachtig, nietwaar? Dit is waar de kerstgedachte om draait!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten