Ze fotografeerde een bruiloft. Toen zag ze opeens een jongen verdrinken

Geen categoriedec 01 2015, 14:00
Chantelle Botha is een echte heldin. Een 15-jarige jongen dankt zijn leven namelijk aan haar.
Chantelle is een professionele bruiloftsfotografe en vrouw van een andere professionele fotograaf - en ambulancemedewerker. Onlangs was ze een bruiloft aan het fotograferen, toen ze opeens zag dat een 15-jarige jongen aan het verdrinken was.
De jongen was opgehouden met ademenen toen twee van zijn vrienden hem op het strand sleurden. Ze wilden hem wel helpen, maar wisten niet hoe. Het was duidelijk dat hij officieel zou overlijden als iemand niet snel ingreep.
Chantelle liet haar camera vallen en rende naar de jongen toe. Eenmaal bij haar aangekomen ging ze aan het werk. Ze vreesde het ergste, maar ging stug door: ze gaf hem 20 minutenlang een hartmassage. Toen ze aan het einde van haar krachten was, en zich realiseerde dat ze niet lang kon doorgaan, voelde ze opeens dat zijn hart weer begon te kloppen.
Ze kon het nauwelijks geloven, maar het hart van de jongen was weer actief geworden. En dat na 20 lange minuten.
Enkele minuten later arriveerde er een ambulance. Het personeel rende uit de ambulance en nam het over van Chantelle. Hij werd onmiddellijk naar een lokaal ziekenhuis gebracht, waar hij verzorgd werd door goede artsen.
Het resultaat? Het gaat nu weer stukken beter met hem. Hij is buiten levensgevaar en zal waarschijnlijk helemaal herstellen.
En dat allemaal dankzij een fotografe die direct in actie kwam omdat ze zag dat er iets mis was.
Weet jij hoe je eerste hulp moet toepassen? En wat vind jij van het idee om een eerste hulp-cursus verplicht te stellen op lagere scholen én de middelbare school zodat we over een paar jaar hele generaties hebben die in actie kunnen komen als iemand verdrinkt, een ongeluk heeft, of neergestoken of -geschoten wordt door een crimineel?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten