DDS-redacteur Tim Engelbart volgende week vier dagen met armoedeprogramma op televisie

Geen categoriejan 11 2016, 16:00
Altijd al willen weten wie er nu schuilgaan achter die artikelen en columns op deze website? Of ben je toevallig zeer geïnteresseerd in armoede? Dit is je kans..
Op De Dagelijkse Standaard gaan we uiteraard nooit controversiële onderwerpen uit de weg, en toen zich de kans voor mij voordeed om mee te doen aan een programma over armoede hoefde ik daar natuurlijk niet lang over na te denken.
Dat lees je inderdaad goed: vanaf volgende week verschijn ik vier dagen op televisie in het nieuwe EO-programma genaamd "Arm in Nederland? Eigen schuld!" en zal ik - samen met presentator Dennis van der Geest en vier andere deelnemers - proberen te breken met het taboe dat heerst rond Armoede. Alvast een spannend voorproefje zien? Dat kan, hier:
https://www.youtube.com/watch?v=McRT66a5dlQ

Heb je het aan jezelf te wijten als je in het welvarende Nederland in armoede leeft? Dennis van der Geest stuurt vijf mensen met een zeer uitgesproken mening over armoede op ontdekkingsreis om te bepalen hoe armoede in Nederland eruit ziet. Is arm zijn het gevolg van een gemakzuchtige en/of foute keuze? En bestaat armoede wel echt in ons land? Deelnemer Erik: "Ik zie hier veel mensen die het minder goed hebben, maar dat is geen armoede. Ik zie hier geen mensen rondlopen met ingevallen gezichten."

De andere deelnemers en ik werden aan verschillende ontberingen blootgesteld, waarbij we steeds verder en verder de armoede in zoeken. Uiteindelijk raakten we zelfs dakloos..
Veel meer mag ik er helaas nog niet over zeggen, dus ik zou vooral zeggen: ga kijken, volgende week! Vanaf maandag 18 januari is Arm in Nederland? Eigen Schuld! vier dagen lang te bewonderen op NPO 2, om 21:13. Daarna kan je het uiteraard nog terugzien op Uitzending gemist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten