De tsunami van asielzoekers wordt groter dan ooit: 90.000 asielzoekers erbij in 2016

Geen categoriejan 20 2016, 10:00
Dit jaar zouden er wel eens 90.000 asielzoekers naar Nederland kunnen komen. Vorig jaar stopte de teller op 58.000, en dat aantal werd ook voor dit jaar voorgespiegeld. Het kabinet heeft de hogere prognose naast zich neergelegd, melden bronnen aan Nieuwsuur.
Dat berichtte Nieuwsuur gisteravond.
Onze roze vrienden van GeenStijl hebben meteen even onderzoek gedaan, en komen tot de conclusie dat het kabinet er weer eens lekker in om liegt. Staatssecretaris Dijkhoff en co. zeiden in november namelijk dat de teller dit jaar zou uitkomen op 58.000, terwijl hun eigen adviseurs hun toen al verteld hadden dat het er waarschijnlijk 90.000 zouden worden.
Ongelooflijk genoeg was Nieuwsuur gisteren redelijk kritisch naar Dijkhoff toe (dank aan GS voor het transcript):

Nieuwsuur: Maar wij hebben toch aanwijzingen dat uw ambtelijke adviseurs u er op gewezen hebben dat het wel eens 90.000 kan worden voor Nederland.

Liegende staatssecretaris: Nee, d'r zijn... op verschillende scenario's is er gewezen en we hebben besloten, nou eh, ons doel is ook om niet lijdzaam toe te zien welk scenario zich ontrolt, dus we hebben ingesteld op 58.000. Daar houden we rekening mee. Mocht dat blijken dat dat anders ligt, kunnen we daar bij de voorjaarsnota (uiterlijk 1 juni - red.) een aanpassing op doen. Eh, maar ondertussen werken we d'r ook heel hard aan om niet af te wachten wat het wordt, maar in te grijpen en te zorgen dat het minder wordt. Met name nu door afspraken die de EU met Turkije heeft gemaakt om lager uit te komen dan dat.

Kortom, adviseurs hebben Dijkhoff vertelt dat we dit jaar waarschijnlijk uitkomen op 90.000 asielzoekers, maar hij begrijpt dat de kiezer daar niet al te blij mee is. En dus hebben hij en zijn kabinetsvrienden besloten om overdreven positieve schattingen publiekelijk te maken; dat soort cijfers kunnen in de loop van het jaar immers altijd stilletjes bijgesteld worden.
https://twitter.com/Pritt/status/689566550576226304
Blijkbaar beseft zelfs Dijkhoff dat het waanzin is om zoveel asielzoekers op te nemen, wat natuurlijk de ware reden is dat hij alleen de schatting van 58.000 bekend maakte.
Als je nog iets van vertrouwen in het kabinet had zou je dat nu helemaal verloren hebben. Gelukkig heb ik al jaren geen fiducie in die corrupte Haagse bende.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten