Joden in Marseille komen met de schrik vrij: antisemitische aanval van man met machete

Geen categoriejan 11 2016, 15:00
Enkele joden in Marseille zijn vanochtend aangevallen door een gek met een groot kapmes.
Het had niet veel gescheeld of er waren vanochtend in Marseille doden gevallen. Bij het verlaten van een synagoge werden enkele joden aangevallen door een 16-jarige jongen, die met een machete aan het zwaaien was:

Shul-goers have been attacked in the French city of Marseille.

According to police, teacher Binyamin Amsalem was lightly hurt when a man wielding a machete attacked people leaving a synagogue after morning prayers.

Gelukkig voor de biddende joden wist de jongen niet goed waar hij mee bezig was. Volgens de politie maakte de tiener op omstanders de indruk dat hij zichzelf niet helemaal onder controle had. Hij kon dan ook al tien minuten na de aanval worden ingerekend door de politie. Zijn achtergrond is nog niet bekend, maar gezien de actualiteiten kunnen we wel een educated guess maken...
Overigens is niemand is om het leven gekomen bij de aanval, maar de religieuze leraar Binyamin Amsalem (zie foto) raakte wel lichtgewond. Het liep af met een sisser, maar deze mensen hebben wel de schrik van hun leven gehad vanochtend.
De aanval past in een bepaalde, treurige trend. Vele Joden voelen zich momenteel niet meer veilig in het land met de grootste joodse gemeenschap van heel Europa, en vertrekken naar Israël. Met aanvallen van ISIS én ISIS-sympathisanten kiezen velen eieren voor hun geld en maken aliyah.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten