Stichting die vluchtelingen 'helpt' in azc's blijkt pro-radicale islam te zijn

Geen categoriejan 19 2016, 12:00
Dit zag niemand aankomen...
Elsevier bericht:

De Tweede Kamer en politie maken zich zorgen over de islamitische stichting Al-Ighaatha. De stichting bezoekt asielzoekerscentra in Nederland en België om materiële en financiële hulp te bieden, maar Al-Ighaata sympathiseert ook met jihadisten en verspreidt video’s waarin het martelaarschap wordt verheerlijkt.

Al-Ighaatha is Arabisch voor 'de redding.' De 'stichting' ziet het als zijn taak om moslims "te redden." Vandaar dus de naam.
Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar helaas is er een miniem probleem. De stichting wil namelijk dat moslims "de ware islam weer gaan praktiseren." Daar bedoelen ze dus mee: een fundamentalistische versie van de islam.
En de reden dat ze willen dat moslims zo gaan leven liegt er ook niet om:

Want dan krijgt de moslimgemeenschap haar 'glorie, eer en macht terug'.

Met andere woorden, het gaat erom om een kalifaat te creëren en de 'islamitische wereld' te veranderen in een wereldmacht. Opmerkelijk omdat dit precies het doel is van fundamentalistische en extremistische groepen... en terroristische organisaties.
En dat is niet alles:

De teruggekeerde Syriëganger Jordi de J. en andere jihadsympathisanten zijn actief betrokken bij Al-Ighaatha.

Daar komt bij dat de stichting gevangen terroristen helpt. Al-Ighaatha zou o.a. Mohammed B. en Azzedine C. hebben geholpen, hoewel de stichting dat ontkent. Wel geven ze toe dat ze moslims helpen die "zonder enige vorm van duidelijk bewijs" zijn opgepakt door de "vijanden van Allah."
Het moge duidelijk zijn dat een verlichte moslims zoiets nooit zou zeggen. Of doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten