Tony Blair: 'Om het antisemitisme te verslaan moeten we de Radicale Islam vernietigen'

Geen categoriejan 27 2016, 9:00
De Britse oud-premier Tony Blair zei gisteren op de internationale holocaust-herdenkingsdag in Brussel dat Europa het antisemitisme alleen kan verslaan als de Radicale Islam vernietigd wordt.
Blair zei:

"We see the rise of ISIS and terrorist groups all over the region under a perversion of proper religious faith. Our struggle is not simply against violence but against the ideology that begets the violence of Islamist extremism. It will take a generation. It is a global struggle and a long one. Holocaust Remembrance Day is a time when Europe remembers its darkest hour in order not to repeat it. Anti-Semitism is not just a matter of grief and dismay for the Jewish community, it diminishes our society."

Blairs opmerkingen komen op het moment dat Franse Joden hun thuisland massaal verlaten en naar Israël emigreren. Dat is niet zo gek: het is bijzonder onrustig in Frankrijk met allerlei aanvallen van antisemieten op joodse burgers. Er zijn verhalen bekend van joden die op hun gemakje in de metro zitten en opeens aangevallen worden door een radicaal-islamitische gek met een hakmes.
Geen wonder dus dat Franse joden ervandoor gaan.
Maar dit betekent niet dat Europa dat maar moet accepteren. Sterker nog, deze gang van zaken is totaal onacceptabel. En Blair heeft gelijk dat dit voor het overgrote deel te wijten is aan de Radicale Islam.
Het moderne antisemitisme kan inderdaad alleen verslagen worden als de Radicale Islam vernietigd wordt. De enige vraag die Blair daarvoor zal moeten beantwoorden is: en hoe doen we dat?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten