Trump: "Ik kan iemand doodschieten en mijn achterban steunt me nog steeds!"

Geen categoriejan 24 2016, 15:00
Donald Trump is wellicht de grootste narcist ooit die een gooi naar het presidentschap heeft gedaan.
En dat wil wat zeggen. Ook mensen als John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon en Bill Clinton hadden namelijk gigantische ego's en waren ervan overtuigd dat zijn de belangrijkste mensen ooit waren. Of in ieder geval de belangrijkste kinderen van hun generatie.
Op zich is dat niet eens zo gek. Je moet namelijk heel wat crap doorstaan om president te worden. Een gemiddeld mens probeert het niet eens; zijn ego is gewoon niet groot genoeg en hij heeft ook geen trek in allerlei aanvallen van anderen. Een enorm ego is dus een noodzakelijke voorwaarde voor een president en zelfs voor een presidentskandidaat -- zeker van een machtig land als Amerika.
Maar Donald Trump is erger dan al zijn voorgangers (en huidige rivalen). In zijn speeches praat hij alleen maar over zichzelf, en over hoe geweldig hij is. Daarbij verwijst hij om de tien seconden naar voor hem voordelige peilingen. Als er peiling is waarin hij tweede is -- zoals het geval regelmatig is in Iowa, de eerste primary staat -- wordt hij helemaal gek. Zo noemde hij inwoners van die staat onlangs nog achterlijk. Puur en alleen omdat ze de voorkeur geven -- of op dat moment gaven? -- aan Ted Cruz, misschien wel zijn belangrijkste uitdager.
Gisteren ging Trump nog een stapje verder. Zijn zelfvertrouwen is nu zo groot dat hij dit soort uitspraken doet:

"I could stand in the middle of 5th Avenue and shoot somebody and I wouldn't lose voters."

En dit is precies waarom Trump nooit president mag worden. Deze man is zelfs extreem voor presidentiële maatstaven. Zijn ego is zo groot, hij is zo'n enorme narcist, dat hij gewoon knettergek is. Zelfs een normale politicus zou zoiets nooit zeggen. Het is namelijk bijzonder respectloos ten opzichte van zijn achterban, en het is ook nog eens gewoon een bijzonder immorele uitspraak. Oh, en de meeste politici begrijpen ondanks hun enorme ego wel degelijk dat er grenzen zijn aan wat ze kunnen doen, en waar ze mee weg kunnen komen.
Trump niet. Deze man is zo overtuigd van zijn statuur dat hij feitelijk compleet de weg kwijt is. Hij aanbidt God niet, hij aanbidt zichzelf; hij is zijn eigen god.
Het zou werkelijk een ramp zijn voor Amerika en voor de rest van de wereld als deze man het daar voor het zeggen krijgt. Een buitenlandse beambte hoeft maar één keer iets te doen wat Trump niet prettig vindt en hij is meteen in staat om een nieuwe oorlog te beginnen. Dit soort mensen moet je zo ver mogelijk van de macht vandaan houden.
Het is te hopen dat Republikeinse kiezers dat ook gaan inzien. Er is nog tijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten