David Cameron beweert dat er "vluchtelingenkampen in Groot-Brittannië" komen als zijn land uit de EU stapt

Geen categoriefeb 09 2016, 10:00
Tegenstanders van het Britse lidmaatschap van de Europese Unie hebben het helemaal gehad met hun premier David Cameron.
Cameron voert op dit moment namelijk campagne om de Britse kiezer ervan te overtuigen dat het EU-lidmaatschap van zijn land positief is. Er komt namelijk een referendum aan over deze materie en hij is een voorstander van het grote Europese project. Nou zegt hij dat zelf niet zo duidelijk hardop, hij stelt meer dat het slecht is om uit de EU te stappen, maar iedereen die hem een beetje kent weet dat hij meer eurofiel is dan hij bereid is om toe te geven.
Niet zo gek. Zo conservatief is Cameron namelijk niet.
Hoe dan ook, tegenstanders van het Britse lidmaatschap hebben het onderhand helemaal gehad met hun premier omdat die er nogal oneerlijke praktijken op nahoudt. Blijkbaar heeft hij geen goede argumenten om voor het Britse lidmaatschap te pleiten, en dus probeert hij kiezers gewoon angst aan te jagen:

As part of his campaign to keep Britain tied to Brussels at the upcoming in/out referendum on EU membership, Mr Cameron suggested the ‘Jungle’ migrant camp near Calais in northern France would move across the Channel in the event of a Brexit vote.

Downing Street is reported to lining up a series of arguments over national security in order to deter Britons from opting to leave the EU once the Prime Minister has finished his renegotiation of Britain’s membership, including that quitting the 28-member bloc would make a terror attack in the UK more likely.

Dit is de grootst mogelijke onzin. Er zullen geen enorme kampen ontstaan; het is pure angstaanjagerij. Maar zo rolt Cameron op dit moment: alles wordt ingezet om Groot-Brittannië in de EU te houden, ja, zelfs leugens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten