De PvdA wil terroriserende Palestijnen belonen met een eigen staat

Geen categoriefeb 03 2016, 20:00
De dader-is-het-slachtoffer is een hoeksteen van de PvdA-ideologie, en als het aan Kamerlid Michiel Servaes ligt wordt dat sociaal-democratische binnenkort ook toegepast op de Palestijnse kwestie...
Deze winter was (en is) het bepaald geen veilig heenkomen, in Israël. Overal besloten individuele Palestijnen om gewoon op straat Joden neer te steken. Meestal leidde dat tot hun eigen dood, vanwege de adequate reactie van Israëlische veiligheidstroepen, maar in enkele gevallen kwam ook het joodse slachtoffer te overlijden. Vermoord, door een antisemitische terrorist.
De reactie vanuit Jeruzalem is aan de ene kant strijdvaardig, maar aan de andere kant ook laconiek: dit zijn barbaren die onze manier van leven bedreigen. We zullen ons krachtig verweren tegen hun pogingen, maar weet ook: deze vrij willekeurige steekaanvallen zullen hen niet helpen. Als je het mij vraagt is dit precies de juiste toon.
Ramallah en Gaza-Stad - waar de Palestijnse regeringen zetelen - denken daar echter anders over. Zij roepen hun burgers niet tot de verantwoording, maar stiekem en minder stiekem worden door zowel Fatah als Hamas de moordenaars vereerd als helden, en wordt met kracht afstand genomen van het zogenaamde 'buitensporige geweld' van Israëlische politie-agenten en militairen die optreden tegen deze terroristische gekken.
Wie heeft hier het gelijk aan zijn zijde? Israël natuurlijk, zonder twijfel. Maar natuurlijk zijn het de Palestijnen als je het de PvdA vraagt:

Servaes stelt dat erkenning van de Palestijnse staat een signaal is dat het vredesproces een impuls kan geven. "Je brengt de Palestijnen in een minder ongelijke onderhandelingspositie en maakt ze een gelijkwaardige onderhandelingspartner."

En dus wil Tweede Kamerlid Michael Servaes (PvdA) zo snel mogelijk dat Nederland 'Palestina' erkent als soevereine staat. Als cadeautje, na het aanmoedigen van en applaudiseren voor terroristische aanvallen.
Dat is dus regelrechte kolder. Een beloning voor slecht gedrag, en het dan ook nog eens Israël in de schoenen schuiven dat zij reageren op een golf van terroristische aanvallen op nota bene burgers. Vroeger - ten tijde van Joop den Uyl - was de PvdA één van de meest pro-Israëlische partijen van het Nederlands parlement. Het is echt deerniswekkend hoe de sociaal-democraten zijn afgezakt tot zulke vriendjes van Palestijnse terroristen.
Zolang terrorisme bon ton is voor Palestijnse leiders, is het echt van de zotten om te spreken van een onafhankelijk Palestina. Een tweestatenoplossing is uiteindelijk ook geen verkeerd idee: maar men kan dit wél pas bespreken als dat eeuwige gepamper van Palestijnse terroristen door hun eigen regeringen eens ophoudt.
Nu dus maar hopen dat de VVD voldoende ballen heeft om deze PvdA-poging om Palestina te erkennen (!) te dwarsbomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten