Heb jij een omvangrijkere kont? Dit is dan wat er met je lichaam gebeurt

Geen categoriefeb 07 2016, 12:00
Voor veel vrouwen is het hebben van een grote of juist kleine kont in de eerste plaats een zaak van smaak: wat vind je nu precies mooier? Maar de wetenschap onthult het één en ander aan overige feiten over royale achterwerken...
Grote achterwerken zijn tegenwoordig overal. Kim Kardashian en haar al met evenveel rondingen omgeven zussen zijn niet van je beeldscherm af te slaan, maar ook Nicki Minaj en Jennifer Lopez timmeren nog steeds aardig aan de weg.
Wat het precies is met die fascinatie voor grote billen is een onderwerp voor een volgende keer, want hier gaat het over hoe gezond het hebben van een ruim bedeelde kont nu precies is. En wat blijkt er nu, na onderzoek van wetenschappers? Het is eigenlijk best gezond, zo'n grote kont!
Onderzoekers aan de prestigieuze Universiteit van Oxford hebben namelijk ontdekt dat vrouwen met een groot achterwerk gemiddeld genomen niet alleen slimmer zijn dan hun evenknieën met bescheidenere bilpartijen, maar ook dat ze veel minder snel last hebben van chronische ziekten.
Wetenschapper Konstantinos Manolopoulos leidde het onderzoek en legt uit:

"Het idee is dat de verdeling van vet over het lichaam belangrijk is voor de gezondheid, is al een tijdje bekend. Het is echter pas recent duidelijk geworden dat vet op de dijen en grote heupen een teken zijn van een gezond lichaam; lagergelegen lichaamsvet is beschermend van aard."

Het goede nieuws gaat nog verder, want het onderzoek toonde ook aan dat grotere billen ook leiden tot gezondere kinderen. In de ruimbedeelde billen van een vrouw zitten namelijk een hoop omega 3 vetzuren. Deze zijn verantwoordelijk voor een normale en goede ontwikkeling van de hersenen van een baby.
Weet dus dat Sir Mix-a-Lot geen onzin verkondigde toen hij zo'n 25 jaar geleden verklaarde 'I like big butts and I cannot lie'. Vrouwen met een grote kont: jullie hebben goede reden om blij te zijn met jullie lichaam! Slimmere kinderen én een betere gezondheid... wie wil dat nu niet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten