Hij kreeg te horen dat zijn vrouw ongeneeslijk ziek was en dat hij haar alleen kon helpen. Maar dan moest hij wel 35 kilo afvallen

Geen categoriefeb 08 2016, 12:00
PJ Spraggins schrok zich kapot toen hij te horen kreeg dat zijn vrouw een nieuwe nier moest krijgen omdat ze anders over een aantal jaar zou overlijden.
Screen Shot 2016-02-08 at 13.21.10
PJ en zijn vrouw zijn namelijk niet alleen man en vrouw, maar ook nog eens beste vrienden. De twee houden werkelijk zielsveel van elkaar. Het was voor PJ dus een ware nachtmerrie om rekening te houden met de mogelijkheid dat hij binnenkort wellicht in zijn eentje door het leven zou moeten gaan.
Gelukkig viel er iets aan te doen: zijn vrouw, Tracy, zou gered worden als er een donor gevonden werd.
stel
Klinkt leuk, maar er was wel een probleem: in Alabama, waar het stel woont, is de wachtlijst voor een dergelijke operatie maar liefst zeven jaar.
De enige manier om te ontkomen aan die wachtlijst is door zelf een donor te vinden. Omdat PJ zoveel van zijn vrouw houdt bood hij zichzelf aan. En wat bleek? Hij was een ideale match!
stel 2
Helaas was er weer een nieuw probleem: PJ's bloeddruk was namelijk veel te hoog. Daarom werd hem verteld dat hij fit moest worden door veel meer aan sport te doen en gezonder te eten.
PJ verspilde geen tijd en ging meteen aan de gang. Hij sportte fanatieker dan ooit tevoren, lette goed op zijn voedsel, en viel snel af. Daarom gingen hij en Tracy terug naar het ziekenhuis: was het nu goed?
stel 6
Nee, nee, nee. Iedere keer weer kregen ze te horen dat PJ's bloeddruk nog steeds te hoog was. En zo ging het afvallen door (Tracy deed overigens ook mee!). Uiteindelijk viel PJ maar liefst 35 kilo af. In één jaar tijd.
Toen PJ wéér terugging naar het ziekenhuis -- hij was nu slank en voelde zich beter dan ooit -- keken artsen naar zijn bloeddruk en zijn algehele gezondheid... en hadden ze geweldig nieuws voor hem en Tracy: zo was het goed.
stel 4
En dus werd het stel onlangs geopereerd. PJ verloor één nier, die vervolgens in Tracy werd gezet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten