Jorien Ter Mors is de schaatskoningin van het jaar

Geen categoriefeb 14 2016, 16:00
De midden-afstandsrijdster heeft flink huis gehouden op het WK.
Jorien Ter Mors heeft naast de 1.000 meter nu ook de 1.500 meter gewonnen. Daarmee is zij de duidelijke schaatskoninging van het WK in Kolomna.

Ter Mors kwam al in de eerste ronde in actie en zette meteen een dijk van een tijd neer. Vervolgens zag ze alle favorieten, onder wie Wüst, Richardson, Bowe, Sablikova en Leenstra, zich stukbijten op haar tijd.

Ireen Wüst viel zelfs buiten de top drie, wat voor haar een flinke teleurstelling was. De nummer één was Ter Mors; zij werd gevolgd door Heather Richardson werd tweede (1.54,67) en haar landgenote Brittany Bowe. Met andere woorden, de 1.500 meter resulteerde in goud voor Nederland, en zilver en brons voor de Verenigde Staten.
Hoewel we als Nederlanders natuurlijk graag gezien hadden dat Wüst en Ter Mors de topplaatsen onderling verdeeld hadden maakt dat eigenlijk niet zoveel uit. Op een WK telt immers alleen de eerste plek. Niemand weet volgend jaar wie er in 2016 tweede en derde werden; je maakt je onsterfelijk in de sport door te winnen. Daar draait het immers om.
En zo heeft Ter Mors dus haar beste jaar ooit. Twee keer goud op het WK, wat een nagenoeg ongekende prestatie is. En dat op de twee mooiste afstanden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten