Nieuwe peiling: PVV blijft de grootste, Wilders bashers van D66 storten in elkaar

Geen categoriefeb 26 2016, 21:00
Het gaat goed met de PVV. Helaas voor Alexander Pechtold kunnen we dat niet zeggen over zijn partij, D66.
Het blijft voorbeeldig met de PVV gaan in de peilingen. Hoewel Wilders en co. volgens TNS Nipo significant minder virtuele zetels hebben dan volgens Maurice de Hond blijven ze de grootste. En nog ruimschoots ook.
Als er vandaag verkiezingen waren zouden de nationalistische-sociaaldemocraten namelijk uitkomen op 32 zetels. Dat zijn er maar liefst 17 meer dan bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2012. Het is dus meer dan een verdubbeling. Niet slecht, zeker niet aangezien Wilders nog steeds buitengesloten wordt door de rest van de politiek.
Ondertussen gaat het significant minder goed met D66, de partij van, voor en door politiekcorrecte en multiculturele Wilders-bashers. Die partij heeft sinds de laatste peiling namelijk maar liefst 5 virtuele zetels ingeleverd en komt deze week daardoor uit op een magere 17 zetels. Dat is weliswaar een winst van vijf zetels ten opzichte van de laatste verkiezingen, maar indrukwekkend is het allemaal niet. Zeker niet omdat de PvdA nog steeds op slechts 11 zetels staat.
Je zou denken dat met name D66 daarvan zou moeten profiteren. Dat is dus niet zo.
En dat moet met name Pechtold zich aanrekenen. Het is zijn verantwoordelijkheid om D66 een comeback te laten maken zodat de partij weer eens deel kan uitmaken van een kabinet. Aangezien D66 een middenpartij is zou dat eigenlijk elke keer het geval moeten zijn; iedere keer dat dit niet zo is heeft de leiding gewoon gefaald.
Natuurlijk groeit D66 nog wel, maar vijf virtuele zetels verlies is gewoon te veel... en 5 zetels winst terwijl de PvdA helemaal in elkaar is gedonderd is simpelweg te weinig.
Het goede nieuws voor de andere partijen in de Kamer? Pechtold kennende zal hij het stokje never nooit niet vrijwillig doorgeven aan een ander. En dat betekent dat het potentieel van D66 zeer beperkt is.
De hele peiling van TNS-NIPO:
Screen Shot 2016-02-26 at 22.28.48
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten