Pinokkio Mark Rutte hield asielcijfers bewust achter voor de Tweede Kamer

Geen categoriefeb 11 2016, 17:00
Premier Rutte is onder vuur komen te liggen omdat hij informatie over de verwachte instroom van nieuwe asielzoekers bewust achterhield.

Het kabinet wist al lang dat de asielinstroom veel hoger uit zou pakken. In september bleef premier Rutte bij de prognose van 26.000 asielzoekers voor 2016 terwijl ambtenaren toen al verwachtten dat het er bijna vier keer zo veel zouden worden.

Hoewel dit ongelooflijk schokkend is, is het tegenwoordig ook de normaalste zaken in ons land. Het kabinet Rutte II houdt namelijk steevast gevoelige informatie achter. Van de Teevendeal tot immigratie, alles wordt verborgen voor het parlement en daarmee voor de Nederlandse kiezer.
Uit een nota blijkt dat ambtenaren Rutte op 22 september 2015 schriftelijk mededeelden dat het aantal asielzoekers in 2016 waarschijnlijk zou uitkomen op 93.600. Kort daarvoor, tijdens Prinsjesdag, hield Rutte echter nog vol dat het er slechts 26.000 zouden worden. Hij en het hele ambtenarenapparaat wisten toen al beter.
De ware feiten omtrent het immigratieprobleem werden boven water gebracht door Alexander Pechtold, die nu opeens de eerlijke, transparante oppositieleider speelt terwijl hij het kabinet in zijn eentje juist keer op keer overeind heeft gehouden toen het in problemen kwam. Het is daarom moeilijk om hem te complimenteren, maar dit keer heeft hij zowaar goed werk gedaan.
Natuurlijk is het duidelijk waarom Rutte deze informatie toendertijd niet deelde: het zou hem negatieve pers opleveren. En dat wil hij niet. Elke keer weer als hij slecht nieuws heeft probeert hij het zo lang mogelijk voor ons te verbergen, om de informatie alsnog op het laatste moment openbaar te maken. Daarna probeert hij het onderwerp van gesprek vervolgens zo snel mogelijk te veranderen; maar al te vaak gaan de media daarin mee.
Dat moet dit keer maar eens anders zijn. Rutte heeft voor de zoveelste keer gelogen. Dat kan en mag het parlement niet accepteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten