PvdA kondigt campagne aan op basis van resultaten Rutte II. Vaarwel PvdA!

Geen categoriefeb 14 2016, 14:00
Politieke tegenstanders van de Nederlandse sociaal-democratische partij mogen een gat in de lucht gaan springen. De PvdA gaat namelijk al diens éigen tegencampagne voeren als de verkiezingen van 2017 in zicht komen.
Met inmiddels nog ongeveer 13 maanden te gaan voordat de Nederlandse kiezer naar de stembus mag om te beslissen over het lot van het kabinet-Rutte II, beginnen Nederlandse politieke partijen hun strategieën alvast te ontwikkelen. Nu voor de verandering er geen kabinet lijkt te vallen en Mark Rutte en zijn kornuiten de rit uitzitten, kan er veel tijd worden uitgetrokken over een effectieve campagne.
Maar de PvdA heeft al die tijd niet nodig, en zijn al met een briljant plan op de proppen gekomen. Nou ja, naar eigen zeggen dan hè? De rest van Nederland kijkt met gefronste wenkbrauwen naar Diederik Samsom als deze laatste beweert dat de PvdA campagne moet voeren aan de hand van de 'prestaties' van het kabinet-Rutte II:

PvdA-partijleider Diederik Samsom vindt dat de PvdA trots moet zijn op wat het kabinet de afgelopen jaren bereikt heeft. In tegenstelling tot wat sommige van zijn partijgenoten in zijn ogen uitstralen. "Ik zie nog te weinig zelfbewustzijn, ik hoor te veel verontschuldiging. Ik lees teveel getob. Partijgenoten, dat is onnodig. En het is onterecht", zei hij bij zijn toespraak in Amersfoort, waar de PvdA zaterdag bijeen was.

Je moet diep graven in je geheugen om een kabinet te herinneren dat zo impopulair is als Rutte II. Ondanks de ruimhartig geformuleerde ambities van premier Rutte is dit het kabinet van 'het was niks, het is niks, en het zal ook niks worden.' Een kabinet dat een paar bezuinigingen en een paar lastenverhogingen aankondigde, puur en alleen om het huishoudboekje van de staat weer een soort van op orde te krijgen. Dat was het verder. Geen visie, geen blik op de toekomst, alleen "hervormen".
Het is niet het bevlogen verhaal dat PvdA-kiezers zullen willen horen. Als Samsom met de 'successen' van Rutte II wil gaan leuren langs de deuren om stemmen te winnen voor zijn partij, is hij een moedig man. Net zo moedig als een lemming die op het punt staat van de rots te springen, zeg maar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten