Schokkend: Duitsland heeft geen idee waar 130.000 asielzoekers zijn

Geen categoriefeb 26 2016, 13:00
130.000 asielzoekers hebben zich nooit gemeld bij de centra waar ze naartoe moesten.
Schokkend nieuws uit Duitsland. Onze oosterburen hebben namelijk geen flauw idee waar 130.000 asielzoekers in vredesnaam gebleven zijn. Duitsland ontving in 2015 zo'n 1,1 miljoen asielzoekers, die na registratie werden doorverwezen naar asielzoekerscentra. Daar moeten ze zelf naartoe om zich te melden. Maar wat blijkt?

"Zo'n 13 procent is niet verschenen op op de ontvangstcentra waar ze naar verwezen waren."

Dat gaf de Duitse regering vandaag toe na vragen van een parlementslid. Waar de 130.000 asielzoekers uithangen, is onbekend. Ze kunnen zijn teruggekeerd naar hun eigen land, of doorgereisd naar andere Europese landen zoals Zweden of Nederland. Ook is er de mogelijkheid dat een groep momenteel illegaal door Duitsland rondzwerft. De autoriteiten hebben er totaal geen zicht op.
De mogelijkheid bestaat dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Of Nederland een vergelijkbare problematiek kent, is nog onbekend, maar die kans is natuurlijk groot. Het zoveelste bewijs voor Duitsland dat het geen goed idee was om zoveel migranten toe te laten – de regering is de controle volledig kwijt.
Bovendien toont dit aan dat grenscontroles aan onze eigen grenzen harder nodig zijn dan ooit. Nederland kan niet het risico nemen dat hier mogelijk criminelen rondzwerven door fouten van de Duitse regering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten